Autentikus Görög ízek Budapest szívében

Blue Agori

Budapesten immár két helyszínen (Madách Imre út 1. és Hercegprímás utca 4.) is megkóstolhatjátok az igazi görög gyros-t és souvlaki-t, ahogy a Blue Agori készíti: friss és letisztult – hagyományosan görög! Ételeik nagyon finomak, egészségesek és a legjobb alapanyagokból készülnek, melyeket elérhető árakon fogyaszthattok.

 

A Blue Agori egyik megálmodójával és tulajdonosával, Stravosszal beszélgettünk: A kis boltunkban (Madách Imre út 1.) kétféle húsból, sertésből és csirkéből csináljuk a souvlakit és gyrost, természetesen itt is kérheted gyros pitádat vagy táladat húsmentes opcióval, halloumisajttal, mely az évek alatt vendégeink egyik kedvence lett. A szortimentünk további 4 féle salátát és egy joghurtos mézes desszertet is tartalmaz. A Blue Agorit mi egy street food helyként álmodtunk meg, így állítottuk össze az étlapunkat és az athéni receptúrát tekintjük iránymutatónak – ezt a vonalat nemcsak az ételek tekintetében követjük, a belső tér kialakítását, az arculatunkat és a kommunikációnkat is úgy alakítjuk, hogy a mai trendeknek megfelelő, energikus, lendületes görög hangulatot, minőségi ízvilágot hozzuk Budapestre, hisz ott sem csak tavernákat találunk, a görögök is szívesen keresik fel a modern, trendi megfizethető helyeket, ahol jókat ehetnek és jól érzik magukat.

Mikor nyitottátok a második helyet?

Terveink szerint március 18-án nyitottuk volna, előtte egy nappal jelentették be a kijárási tilalmat, ezért 2 hónapos kényszerpihenő következett, ami sajnos a lendületünket is visszafogta, hiába készítettük el és terveztük meg a nyitásunkat, sajnos a koronavírus járvány nagyban felülírta terveinket – többet között el kellett engednünk a már kiképzett csapatot. Májusban, amikor végre Budapesten is enyhülni kezdtek a korlátozások nem tudtunk azonnal nyitni: újra toboroztuk a csapatot és a terasz engedélyekre is várnunk kellett több hetet. Így június második hetére sikerült végre megnyitni a második üzletünket, a Blue Agori Flagshipstore-t.

 

Hogy látod milyen a vendégkör összetétele? Vannak külföldiek itt a Bazilika közvetlen közelében?

 

Turisták szinte nincsenek, de itt élő külföldiek, például görögök nagyon szeretnek minket és sokat járnak hozzánk. Amikor júniusban kinyitottunk, alig volt ember a városban, azután szépen lassan egyre többen lettünk, kezdett újra beindulni a városnak ez a része is, persze továbbra is vannak utcák és irodák a környéken, amik még most is nagyon üresek.

Szerencsére kialakult már egy törzsközönségünk is, akik a Madách utcai üzletünk vagy a házhoz szállítás mellett most már ide is átjárnak. A méretesebb terasz mellett, nagyobb a tér az üzlethelyiségben és van egy klímázható lenti részünk, ahol Anna Amelie készített nekünk egy csodálatos, görög hangulatú falrajzot.

Készültetek új ételekkel is az új helyen?

 

Ami a második hely nyitásánál az egyik fő szempont volt, az az, hogy bővíteni akartuk kicsit az étlapunkat, ehhez azonban nagyobb konyhára volt szükségünk – szerencsére a Hercegprímás utcában ez is megvalósult és újabb klasszikusok kerültek fel az itteni étlapra: az alap húsételek mellett, megkóstolhatjátok az egyik kedvencemet, a biftekit – ami egy fele-fele arányban sertésből és marhából készülő görög fasírt. Kérhetitek tálban és pitában szerintem mindkettő változat nagyon finom: különleges, friss zöld fűszerekkel készül,minden reggel frissen keverjük be a húsmasszával és rendeléskor grill lapon sütjük ki. Kicsit más ízvilág, mint amihez itthon hozzá vagyunk szokva: mediterrán ízvilága mellett a könnyedségét szeretem nagyon. Desszert fronton is fejlesztettünk, felkerült a legendás görög fánkocska, a loukoumades. A tradicionális recept szerint mézes sziruppal adják, de ma már Görögországban is sok helyen Nutellát adnak mellé, hosszú tesztelés után, mi is ezt a verziót választottuk végül. Hál’ Istennek nagy sikere van, sokan viszik akár magukkal és séta közben fogyasztják el. Hiányoltunk még egy húsmentes opciót a halloumi pita és tál mellé, így születtek meg a cukkini fasírtok, ami szintén az egyik nagy kedvencem, kérhetik tzatzikivel, de szintén megy a pitába és tálként is szuper fogás. A konyhánk lényege egyébként, hogy szinte minden alapanyag kombinálható – próbáljátok ki a pitát hússal extra sajttal vagy a biftekit egy kis cukkini golyóval. Figyeltünk a vásárlók visszajelzésére is: behoztuk az XL pitát, ha valakinek nem lenne elég a standard görög méret.

 

A termékfejlesztés hogy néz ki nálatok, egyedül hozod a döntéseket vagy a társakkal közösen?

 

Én adtam az alapötleteket, de közösen raktuk össze és tökéletesítettük a receptórát. Négyünk közül valaki a gazdasági és HR részért, van, aki az operatív üzemeltetésért felelős, van, aki az ízvilágért felel és van, aki a receptúrák finomításával, sztenderdizálásával foglalkozik. Ennek a csapatnak köszönhető a második üzlet és a Covid átvészelése, talán erősebben is jöttünk ki – ez természetesen a lelkes és nagyon összetartó vendégeinknek is köszönhetjük, akik a házhozszállítást és személyes átvételt kihasználva végig mellettünk álltak ezekben a hónapokban. Nem titok, nem ez lesz az utolsó üzletünk a városban, szeretnénk további helyszíneken nyitni, úgy gondolom, hogy olyasmit csinálunk, ami egyedi és szükségszerű – minőség, egészség elérhető áron. A táblánkon is kint van, hogy Fresh&Healthy ezt nemcsak marketing fogás ezt teljesen komolyan gondoljuk: minden alapanyagunk frissen érkezik, frissen sütjük a húsokat, készítjük a salátákat és keverjük be a szószokat.

 

Az ebéd vagy a vacsora erősebb nálatok?

 

Most már mindkét időszak elég forgalmas, a köztes idő dönti el, hogy jól zárjuk-e a napot. Hétvégén ezt a boltot (Hercegprímás utca 4.) éjfélig tartjuk nyitva, mert az Erzsébet tér és a Bazilika megtelik ezeken a napokon, szerencsére sokan ugranak be ilyenkor egy gyors vacsira vagy innen indulnak tovább a péntek és szombat esti programokra.

Ide el lehet jönni barátokkal, családdal vagy bármilyen találkozóra, ahogy azt említettem van egy nagyobb rész is bent, amit első sorban rendezvényekre és a téli időszakra találtunk ki, de nyáron is igen kellemes hisz klimatizált. Ez a hely arról szól, hogy az ember leüljön és jól érezze magát, ezért sem szállítunk házhoz ételeket innen, ezt a funkciót a Madáchon található boltunkból üzemeltetjük tovább.

Írjon véleményt