Új ízekkel, de a megszokott csapattal és minőséggel tért vissza a Tapassio

Tapassio

A koronavírusból talpra állva, felfrissült menüvel nyitott újra a Tapassio a Bazilikánál, hogy még többekkel ismertesse meg a tapasozás élményét. Az étterem a spanyol tradíció képviselete mellett nem riad vissza attól sem, hogy egy csipetnyi magyaros ízvilágot keverjen a mediterrán különlegességek közé.

 

Mindig vannak újdonságok, hiszen rendszeresen felülvizsgáljuk az étlapot, mire van igény, mennyire harmonizál a kínálat a szezonalitással. Ami biztos, mindenki megtalálja a kedvére valót, hiszen bármikor 40-50 féle tapa közülválaszthat” – mondja Vermes Áron, a hely egyik tulajdonosa.

 

Nemrég épp olyan ínyencségekkel bővült a választék, mint a vörösboros mini polip, a ciprusi padlizsán saláta vagy épp a spanyol albondigas de cerdo. De a vendégek nagy kedvencévé vált az escalivada, az olivaolajban marinált, grillezett zöldség-tapa is.

 

 

Áron azért azt is elárulta, vannak örök slágerek: “meglincselnének, ha leszednénk az étlapról a chipirones-t, a pulpo a la gallega-t, a portói libamájat, vagy épp a vörösboros marhapofát!” – mondja. Ami az italokat illeti, a nyáriasított menüben a vendégek kérésére megjelent a házi sangría, minőségi spanyol borból, friss gyümölcsökkel.

De találunk meglepetést a desszertsorban is. A karantén alatti kísérletezés után megérkezett az abszolút kézműves házi fagylalt, kizárólag természetes alapanyagokból: a mangó fagyi mangóból, a sárgadinnye friss sárgadinnyéből készül, de a saját pörkölésű földimogyorós fagyi is a vendégek óriási favoritja. A pisztáciáról pedig a tulajdonosok elárulják: sokakszerint ez a legjobb pisztácia fagyi a városban!

Ha úgy éreznénk, nehezünkre esik a választás, kifejezetten népszerű a “Bízom a séfbenopció. Ilyenkor teljességgel a konyhafőnökre bízzuk, mi kerül az asztalra. Akárcsak egy vakrandi, ez a döntés kockázatos is lehetneám a visszajelzésekből kiderül, eddig még senki sem bánta meg!

 

A Tapassio a karantén időszakában is törekedett , hogy megtartsa az eredeti konyhai brigádot, így gyakorlatilag változatlan személyzettel, némileg módosult nyitvatartással, hétköznapokon délután 4-től este 11-ig várják a vendégeket.

 

Hétvégén már déltől náluk ebédelhetünk, péntek-szombaton pedig egészen éjfélig élvezhetjük a spanyol ízeket, ahogy azt kell: közösen, nagytársaságban, osztozva az egyes tapákon.

Címe: 1051 Budapest, Hercegprímás utca 13.

facebook: @tapassio

Írjon véleményt