“Ide simán be lehet jönni és kézzel enni a csirkecombot”

Leo Bistro

Két külön világ, mégis szorosan összekapcsolódik a Lánchídra néző Leo Rooftop, és a földszinten nemrég megnyitott Leo Bistro. A budapesti élet Hotel Clark épületében található két ékköve fent kozmopolita hangulattal, lent modern, de nem túlgondolt fogásokkal várja a vendégeket. Az executive séffel, Varga Rolanddal és Tőke Ildikó marketingvezetővel beszélgettünk.

 

Mi mindenben változott a Leo az újranyitás óta?

 

Mindenben változtunk! A Leo Bistro tavaly szeptemberben nyitott meg, a tulajdonos, Gabriel Péter, és egy teljesen új vezetés keze alatt. A nevét már 3 éve nyitott Leo Rooftop után kapta, hiszen egy kézbe, egy családba tartozik.

 

Fent inkább italokat és könnyed falatokat találunk, a lenti szint jobban fókuszál az evésre, a gasztronómiai élvezetekre. Mindkét helyen nagyon erősa bár, melyek mögött Dreghiciu Gábor és csapat áll. Ugyanígy a konyhák is egy kézben futnak: a kulináris élvezetek megalkotója Roland, Leo executive séfje.

 

A Leo Bistrot pont akkor kellett bezárnunk, mire az emberek megismerték volna. Egy nagyon jó hangulatú, gyönyörű étterem. Az ideális az lenne, ha a vendégek lenn vacsoráznának, majd fenn innának meg egy italt. Ha pedig valaki lecsúszik a rooftopon koktélozásról, akkor örülünk, ha lentre foglal asztalt.

Mennyiben változott a rooftop?

 

A legfontosabb, hogy kapott egy üvegfedést. A paneleket egyenként lehet távirányítással mozgatni. Árnyékolni, nyitni és zárni is tudunk, így már teljesen időjárás-álló”. A rooftop kozmopolitább, bátrabban is nyúlunk hozzá: itt kisebbek az adagok, több minden választható. A lényeg, hogy a vendég a körettől a salátán át minden ételt tudjon egyesével kérni, külön tálat összeállítani magának. Tehát a rooftopon is komplex ételeket találunk, épp csak kicsiben.

 

A főételeknél ugyanakkor a bisztróban sincsen megkötve a keze a vendégnek, bármilyen körettel kérheti őket. Előfordulhat például, hogy a borjúpörköltet valaki nem kenyérrel, csak savanyúval szereti.

 

Mit érdemes tudni a Bistro étlapjáról?

 

Vannak nemzetközi klasszikusok, de magyaros ételek is, így megjelenik az étlapon a gulyásleves, a madártej és a rosé kacsa is. Mindkét helyen nagy hangsúlyt fektetünk az egyéni ételérzékenységre és arra, hogy a vegetáriánusokat is ki tudjuk szolgálni: a burgonyapüré például laktózmentes tejjel és vajjal készül, de vannak vegetáriánus és vegán fogások is az étlapon.

 

Az alapétlap most ugyanaz, mint a nyitáskor, és hamarosan kiegészül egy táblás kínálattal is, ami a tervek szerint a gyakran változik majd. Régóta dolgozunk együtt a beszállítóinkkal is, a sajtoktól a vajakon keresztül a húsokig mindenhol van egy nagyon erőteljes vonalunk, ami segíti az ajánlatok kialakítását. Persze egy-két signature ételünk már most is van, ezek garantáltan maradni fognak, ha változás lesz is.

Milyen ételek mennek a legjobban?

 

Népszerű nálunk a vegán gombaerőleves, a rántott csirke, a túrós csusza. Alapvetően szeretik az emberek, ha a hagyományosabb ízek felé kanyarodunk, viszont a konyhatechnológiában új vonalat erősítünk – ennek van egy hozzáadott értéke, de ez nem fúziós konyha, nem újragondoljuk a fogásokat.

 

A terveink közt szerepel a bisztróban a reggeli és a brunch bevezetése is, emellett akárcsak fent, júliustól lent is indítjuk a signature itallapunkat. A teraszon a koktéljaink a hét bolygót képviselik. Lenn hatféle italból lehet választani, ez is érdekes koncepcióra épül majd.

 

Milyenek a visszajelzések?

 

Abszolút pozitív visszajelzéseket kaptunk már ilyen rövid idő alatt is! A rooftopra túlkereslet van, jönnek, ha esik, ha fúj. Oda mindenképp foglalni kell, de jobb, ha a bisztróba is előre foglalnak a vendégek. Mivel a tetőterasz mindig tele van, egyre több embernek ajánljuk opciónak a bisztrót. Sokan aztán fel sem akarnak jönni onnan, annyira tetszik nekik a vibe. Az elegáns milliő ellenére ez nem egy olyan hely, amit mondjuk csak a házassági évfordulóra engedhet meg az ember. Ide simán be lehet jönni és kézzel enni a csirkecombot.

fotó: Leo Bistro, Gregus Máté

Írjon véleményt