A főváros legelegánsabb étteremhajója a Vogue Boat café & restaurant

Vogue Boat & Restaurant

Komoly múltra tekint vissza, Budapest első állóhajója a Vogue, ami egy szerb testvérpárnak köszönhetően kötött ki Budapesten. Az évek során a hajó egyre szebbé vált az állandó befektetéseknek köszönhetően. Mára fine dining színvonalú fogásokat kínál a csodás dunai panoráma mellé. Az üzletvezető-helyettessel, Bulla Mónikával beszélgettünk, aki maga is már 18 éve dolgozik itt.

 

Mikor indult a Vogue története?

Körülbelül 1995-ben, ugyanis a délszláv háborúhoz kötődik. Egy onnan érkező testvérpár hozta a hajót, akik eredetileg Bécsbe mentek volna, végül mégis Budapesten kötöttek ki. A Vogue először a Hajógyári szigetnél parkolt, ahol pizzázóként és fagyizóként működött, de akkor még nagyon másképp nézett ki, mint mostanában. Ez volt Budapesten az első hajó, így elképesztő újdonságnak számított!

 

 

Már a kezdetektől voltak programok?

Igen, a Vogue rengeteg rendezvénynek adott otthont: volt nálunk Forma 1-es találkozó, modelltalálkozó, filmes bulik, megfordult itt Sylvester Stallone, de még Schobert Norbi is itt forgatta az első videókazettája anyagát. tulajdonosok folyamatosan építették, fejlesztették a hajót amin két apartman is helyet kapott. A testvérek útja végül 2010-ben szétvált. A szétválás után főként a rendezvények domináltak, de az elmúlt 5-6 évben újra fellendült az a’ la carte forgalom is. Mára elmondhatjuk, hogy a rendezvények és az a’lacarte területén is elsőszámú helyszín vagyunk Budapesten.

 

 

Mi az, ami később került kialakításra?

A Vogue mostanra az egyik legszebb belső enetriőrrel és prémium minőségű desingnal büszkélkedhet. A hajó mahagóni burkolatokkal, padlófűtéssel, tikfaszékekkel, projektorral, csúcsminőségű konyha technológiával és hangtechnikával van felszerelve. A bővülés eredménye a belső étterem két része, a kinti ponton terasz, a nyitott panorámás terasz és az apartmanok, ahol a hazai vendégeken túl külföldiek is megfordulnak. A földszinten a lounge-ban lehet sütizni, tortázni, vacsorázni. Rendszeresek nálunk az esküvők, a sajtótájékoztatók és a céges rendezvények. Kikötőként is üzemelünk, így akár hajót is tudunk fogadni, amivel a vendégeink el tudnak menni várost nézni.

 

Az ételek mennyiben változtak az évek során?

A délszláv konyha dominál, mivel a séfünk Sosic Slobodan is ebből a régióból származik. Még mindig ez nálunk a legfontosabb vonal, de újítottunk is: egyre inkább a fine dining-bisztrós világot idézik az ételeink.Belgrád és Budapest is Duna-menti, az ételek neve a két város közti kikötőkre épül. Van nálunk csevapcsicsa, gurman pljeskavica és kajmak, de magyaros ételek is, továbbá mediterrán fogások, mint a báránycomb, lazac. Ezeken felül pizzák, desszertek és koktélok is megtalálhatók. A séfünk szintea mindenesünk, nagyon kreatív: gyönyörű, bisztrós tálalással készíti az ételeket, ráadásul remek tortákat is süt.

 

 

Mi a helyzet a saját rendezvényeitekkel?

Szeretnénk visszahozni az élőzenét, így várhatóan újraindul nálunk a csütörtöki jazz est, de szokott lenni nálunk borszerda is a legjobb magyar és erdélyi borokkal. Jelenleg hétfőn tartunk zárva, a többi napon nyitva vagyunk: hétköznap délután 3-tól, hétvégén egész nap várjuk a vendégeket.Érdemes foglalni, főleg hétvégére, mivel a kétszintes hajó befogadóképessége 200 fő.

 

Vogue Boat Restaurant címe: 1137 Budapest, Carl Lutz rakpart XIII/19. 

Facebook: Vogue Restaurant 

Web: Vogue Restaurant 

Írjon véleményt