Egy végtelenül egyszerűen elkészíthető “Eintopf” (egytálétel), amihez még csak alapszintű szakácstudományra sincs szükség. Ráadásul a maga egyszerűségében is egy nagyszerű fogás. Hihetetlenül finom és egészséges. Főleg a nyári kánikulában szoktam készíteni, amikor nincs kedvem órákat tölteni a konyhában. De – tapasztalatból mondom – télen is jólesik. Nálunk az egész család imádja, túlzás nélkül mondhatom, hogy az egyik kedvenc halételünk. Jellemzően egy testesebb rozét, vagy egy szép sillert szoktunk bontani hozzá kísérőként.
Hozzávalók:
4 szelet bőrös lazacfilé (kb. 600 g)
400 g kockázott paradicsom konzerv
400 ml főzőtejszín
250 g mozzarella
2 ek friss vágott petrezselyem
1 marék friss bazsalikomlevél
200 g friss bébispenót
Olívaolaj
bors
só
Elkészítés:
Én közepes méretű üvegedényben szoktam elkészíteni ezt a fantasztikus ételt, de mindenki használjon olyan edényt, amit csak szeretne. A felkockázott paradicsomot beleöntjük az edénybe. Hozzáadjuk a tejszínt és lazán elkeverjük. Szépen elosztva, rászórjuk a petrezselymet, a bazsalikom leveleket, sózzuk, borsozzuk. Ha szeretnénk, hogy egy felsejlő édesség is megjelenjen az ételben, 2-3 csipet cukrot is szórhatunk rá. Elosztjuk a tetején a kis darabokra tépkedett mozzarellát, majd jöhet rá a bébispenót. Egy kicsit lenyomkodjuk a spenótot, hogy némi nedvesség érje. A lazac szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd az eddig elkészült kompozíció tetejére helyezzük őket. Meglocsoljuk 2-3 evőkanál olívaolajjal, s 30 percre behelyezzük a 170 fokra előmelegített sütőbe. Nem kell letakarni. Fogyaszthatjuk petrezselymes főtt burgonyával, tagliatelle tésztával, vagy csak úgy egyszerűen, bagettből készített piritóssal.
Instagram: Agáta Konyhája
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra