Bécsi Kávéház – 1986

Bécsi Kávéház Győr

A Bécsi Kávéház 1986 augusztusában, a belváros szívében nyitotta meg kapuit vendégei előtt és a mai napig Győr elsőszámú kávézója. A kávéház az Arany János utca és a Baross Gábor utca találkozásánál „Bécsi Udvarban” várja szeretettel vendégeit. A kávéházhoz egy fagyizó is tartozik, ahol saját készítésű, főzött fagylaltok széles választékával várnak. 

 

A kávéház jelenlegi tulajdonosa, Bint Dóra itt kezdte meg vendéglátói pályafutását. 1987-ben jött dolgozni ide, egészen 97’-ig, majd 1997-2000 között Ausztriában dolgozott a vendéglátásban, ezután itthon a turizmusban helyezkedett el. 2004-ben üzletvezetőként tért vissza a Bécsi Kávéházba.
2009-ben a Bécsi Kávéház a Sándor-Bint család tulajdonába került. Ekkor még összesen csak négyen dolgoztak a Kávéházban, a jelenlegi létszám pedig most már több, mint 30 fő. A legújabb üzletük a  Győrhöz tartozó Szitásdombon található. 

 

 

Miért szeretünk ide járni?

A Bécsi Kávéházban kapható sütemények és torták tradicionális receptek alapján készülnek saját cukrászüzemükben. Az első üzlet után szerettek volna saját cukrászatot is, mivel a nagy keresletre azt látták megoldásként, hogy mindent maguk készítsenek. Első cukrászüzemük 2012-ben készült el, majd ahogy az ott gyártott sütemények egyre népszerűbbek lettek a vendégek körében, 2015-ben már egy háromszor akkora üzembe költözhettek. A Bécsi Kávéház különlegességei, amely a kezdetek óta ugyan azzal a recepttel készül: somlói galuska, gesztenyepüré, és a Győriek nagy kedvence, a Mozart torta – a régi bécsi stílusú habos sütemények az induláskor még nem voltak jelen, de az előző tulajdonosok ezzel Mozart tortával ismertették meg az új vonalat az akkori vendégekkel. Süteményeik kivétel nélkül adalékanyag mentesek. 

 

 

Csoki vagy kisfröccs? A kettő együtt, hiszen a bor és a csokoládé jól megférnek egymást mellett. Ráadásul Győr gazdag történelmi múltjához szorosan kapcsolódik e két komponens. A Bécsi Kávéház kétfajta csokoládé mousse krémet készített: egy karakteres étcsokisat, valamint egy fehércsokoládésat, amibe a bor (Pannonhalmi borvidék) is került. A csokiréteg között található málnaréteg a Győr melletti falvakban termesztett gyümölcsre utal. A torta lila színe Győrre, mint püspöki székhelyre utal, a csokoládé pasztilla pedig a 750 éves jubileum logóját jeleníti meg. A CsoKISfröccs kizárólag a Bécsi Kávéház és Cukrászdában elérhető.

 

 

Készítői: Vékásy Ákos mestercukrász és Hegyi Dávid cukrász

cím: Arany János utca 18., Győr

facebook : Bécsi Kávéház 

Írjon véleményt