„Láttatni a láthatatlant”

Leo Rooftop bar

A budapesti Leo Rooftop Bar-ban megszületett a fine drinking fogalma

2018-as nyitása óta szerintem nem látott napvilágot olyan rooftop bárokat felvonultató toplista, melyben ne szerepeltek volna előkelő helyen, ám a Leo sokkal több, mint egy koktélbár pazar kilátással. A legújabb, csakra kollekciójukban megtalálható 7 italukat féléves műhelymunka előzte meg, a végeredmény pedig jogosan nevezhető a fine drinkingmegszületésének.

 

 

 

A Leo Rooftop Bar Budapest egyik legvonzóbb helyszíne, ahol garantáltan felejthetetlen estében lehet részed. Ez a lenyűgöző tetőtéri bár kiválóan illeszkedik a város modern és vibráló atmoszférájához, a bár pedig az elegancia és a stílus tökéletes összhangját tükrözi. A modern belső tér és a hangulatos kialakítás egyedi élményt nyújt minden látogatónak. Az exkluzív hangulatot tovább fokozza a fantasztikus panoráma, amely a város ikonikus épületeit és a Duna folyó ismerős nyugalmát tárja elénk.

 

 

Aki hisz a valóban minőségi alkoholfogyasztásban, annak bizonyára nem is kell őket bemutatni, hiszen kezdetektől az egészséges hedonizmus jellemzi őket ételek és italok terén egyaránt. Minden szezonban sikerül valami egészen egyedülálló ötlettel előrukkolniuk, ám a csapat talán most ért a csúcsra, ugyanis nemhogy Budapesten, de egész Európában egyedülálló italkollekcióval rukkoltak elő. Ezúttal is a spiritualitás felé fordultak, koktéljaik mindegyike a Föld 7 csakrapontjának egyikét szimbolizálja (gyökér -, szex-, homlok-, napfonat-, torok-, szív-, koronacsakra). Az egyes italokat azután nevezték el, hogy földrajzilag hol található, megálmodásakor pedig figyelembe vették a lokációra jellemző fűszereket, növényeket, spiriteket, gyümölcsöket és ezeket használták fel hozzá.

 

 

Dobogókő (Magyarország) Szívcsakra

 

 

Kezdjük is mindjárt a hozzánk szó szerint legközelebb állóval. A Dobogőkő” ötletelésekor egyértelmű volt a csapat számára, hogy kizárólag hazai alapanyagokkal fognak dolgozni, így az ital gerincét a tokaji hordóban érlelt Unicum Riserva adja. Ehhez kerül még egy barackos-jázminos szóda, pici passion és egy kókuszos champagne hab, melynek köszönhetően egy kekszes textúrát kap az ital. Minden italnál törekedtek arra, hogy ne lehessen rá mondani, hogy ez „édeskésvagy savanykás, hanem olyan komplex ízélményt nyújtson, ami meghökkenti a vendéget, és ez talán a Dobogókővel sikerült a legjobban.

 

Tititaca-tó (Peru/Bolívia) Szexcsakra

 

 

Mielőtt még egyetlen szót is beszélünk az italról, jobb, ha tudjátok, hogy ennek már a pohárnál elkezdődik a sztorija. A Lakatos Ábel műhelyében, kerámiából készült ibrikbe ugyanis egy maja kakaó ceremóniáról szóló írást gravíroztak, aminek egy része máig fordításra vár vagyis, aki ismer valakit, aki ismer valakit és tud majául, az habozás nálkül jelentkezzen a Leo-ba! De a viccet félre téve, a pohár eredetije egy Dél-Amerikai múzeumban található, innen az ötlet, ugyanis kiválóan illeszkedik a rumos-kókuszos-mentás történethez, amit még egy kis passion-nel bolondítottak meg. Ez az egyik legkelendőbb ital a 7-ből, szóval tessék utána járni, hogy igazuk van-e!

 

Uluru (Ausztrália) Napfonatcsakra

 

 

Ez talán az egyik legkülönlegesebb, mind ízben, mind történetben. Az Ausztráliában található homokkő szikla megmászásásakor a beszámolók szerint olyannyira elhatalmasodik az emberben valamiféle, sosem tapasztalt belső energia, hogy többen örömükben sírva is fakadnak. Ez a szikla több szempontból is kivételes, az egyik legizgalmasabb benne talán, hogy a nagyobb része a tengerszint alatt van, pedig a legmagasabb pontja közel 350-en található. A koktél színe a szikláéval megegyező, bordós-barnás-pirosas árnyalatokban játszik. Vermut az alapja, ehhez kevernek még ylang ylangot, feketeszedret, jázmint, méhviaszt és a Sauskával közös kollaboráció gyümölcsét, a Leo saját pezsgőjét. Szerintem, ha csak egyet próbáltok ki a 7 közül, ez legyen az!

 

 

Csak könnyedén

Viszont! Nem fogom lerántani az összes leplet az italokról, hanem tessék szépen felmenni, hogy a bartenderek mesélhessék el nektek, valószínűleg jobban is fogják… És ha már itt vagytok, mindenképp nézzetek szét az étlapon is, mert teljes értékű menüvel várják a nagyérdeműt. Az ételeket a már fentebb említett egészséges hedonizmus jellemzi, nagyon sokféle bowl-ból, salátábaól, sovány húsokból és többféle halból is lehet választani. Ezek nem csak az italoknak tökéletes kísérője, de azért is klasszak, mert így biztos, hogy semmi olyat nem tudtok választani, ami kellemetlenül eltelítene és megálljt parancsolna az este felhőtlen élvezetének.

Ha egy exkluzív helyen szeretnéd élvezni a város szépségét, akkor a Leo Rooftop Bar tökéletes választás. Látogass el ide barátaiddal, kedveseddel és élvezzétek a minőségi szórakozást a város felett.

 

 

Cím: 1013 Budapest, Clark Adam tér 1.

Facebook: Leo Rooftop 

 

szerző: Bercely Judit / GastroGuide 

Írjon véleményt