Megnyílt a laza, pimasz és egészségtudatos ZAZIE Bistro & Bar

A ZAZIE csodás beltere

A MOL Campus földszintjén nyílt meg Bíró Dániel vezetésével Dél-Buda legújabb bisztrója. Lezserül kifinomult, szemtelenül tudatos és garantáltan feldobja majd a környék lakóit, valamint a környéken dolgozó több mint tízezer irodista életét.

A ZAZIE a felfutóban lévő Kopaszi-öböl negyednek a gasztroélmény-pontja, egy igazi törzshely szeretne lenni. Az itt dolgozók és a környéken lakó vendégek nem csupán jókat ehetnek vagy ihatnak majd, hanem otthon érezhetik magukat az ismerős arcok között, és közben élvezhetik az öböl egyedülálló hangulatát.

Az étterem gasztronómiai koncepcióját és a konyha irányítását egy fiatal séf, Bíró Dániel vette a kezébe. A konyhafőnök a KisBíróban korábban már összeszokott csapatával érkezett. Dani Svájcban tanult, majd a londoni The Arts Clubban dolgozott Jean-Luc Mongodin keze alatt. Onnan Bécsbe vezetett az útja, ahol Konstantin Filippou két Michelin-csillagos éttermében fejlesztette tovább tudását.

„A ZAZIE olyan, mint egy mai fiatal. Reggel még álmodozó, kényelmes; napközben már pörgős, társasági, nagyszájú; este pedig lazán elegáns, pezsgő és szórakoztató. Nyitott az újdonságokra, kíváncsi, felfedező. Na, mi ilyen helyet csinálunk!” – fogalmazta meg a séf.

Az étterem választéka ennek megfelelően az elviteles reggelitől a villásreggelin át, a 40 perces üzleti ebédmenün keresztül a munka utáni italozásig rengeteg sokszínű pillanatot kínál a vendégeknek. Étlapjuk összeállításánál különös figyelmet fordítottak az egészséges alapanyagok használatára, a szendvicsek, a saláták, az édességek a nagyvárosi rohanásban is biztosítják a vendégek számára a jóllétet.

„A sokszínű reggelikínálat kialakítása nekem is új volt, hiába van tapasztalatom a fine dining, a bisztró stílusú éttermek, illetve a hotelben megtalálható éttermek világában. Szeretnénk azon néhány hely közé tartozni, akik valóban sok energiát, minőséget tesznek bele a reggeli ételekbe. Mindez nagyon emlékeztet a fiatalságomra, amikor édesapám, Bíró Lajos készítette otthon a fantasztikus szendvicseket. A ZAZIE szendvicsei részben ezt az őszinte, alapanyagközpontú skandináv vonalat követik, ami szintén közel áll hozzám. Az egész étterem koncepcióját a magaménak érzem, maximálisan én vagyok” – meséli a fiatal séf.

Dél-Buda legújabb, 130 férőhelyes étterme hétfőtől péntekig egész nap várja a vendégeket villásreggelire, business lunchra vagy à la carte vacsorára.

Cím: 1117 Budapest, Dombóvári út 28.

Web: zaziebistro.hu

Írjon véleményt