Mediterrán lezserség a Bálnában – BOHO

A BOHO csodás beltere

Nyáron a BOHO-ban lenni olyan, mintha egy tengerparti bárban ücsörögnénk: vízpart, zöldellő növények ölelése (amitől a levegő is jobb), kellemes légkör, falakból áradó nyugalom, bohém hangulat, különleges koktélok és az ételekben is visszaköszönő mediterrán arculat. A hűvösebb időszak beköszöntével pedig egy hamisítatlan közösségi tér, nyüzsgő kultúrsziget kerekedik az étterem falai között, és az étlap is követi az évszak nyújtotta lehetőségek széles tárházát.

A BOHO tárt karokkal és kapukkal várja a vendégeket, akár bruncholnánk, ebédelnénk, vacsoráznánk, akár koktélozás közben megéhezünk, a könnyed, mediterrán ételeket is felsorakoztató étlap finomságaiból választhatunk, melyet két nagyszerű séf állított össze. Az alapokat Ekler Viktor tette le és állította irányba a működést, majd Tóth Richárd vette át a stafétát, irányítja jelenleg a konyhát, és a lehengerlő őszi étlapot már teljesen egyedül állította össze, az ő szuper ötletei köszönnek vissza.

A menü is őszi köntösbe öltözött, főszerepbe kerültek a gombák, a cékla, a gyökérzöldségek és a melegebb tónusú fűszerek, megtartva a déli ízvilágot és fogásokat. Így a korábban zöldborsóval és gránátalmával készült, húsmentes és krémes kecskesajtos rizottó most vargányával csábít, puha öleléssé varázsolva a tányérban rejtőző finomságot.

Kecskesajtos rizottó vargányával

Igazi szezonális kedvenc a kacsamell körtével és céklavariációkkal, de a spanyolok egyik nemzeti étele, a paella is kihagyhatatlan, ha a BOHO-ban foglalsz asztalt. Elképesztően finom minden, nagyon nehéz dolgod lesz a választással, úgyhogy érdemes szép lassan mindent végigkóstolni. 🙂

Kacsamell körtével és céklavariációkkal

Paella

Italok tekintetében a koktélok jelentik a húzóerőt, az egyik legkedveltebb a BOHO Martini és természetesen a signature koktélok, a télies stílusba öltöztetett italok. Nagy kedvenc lett az Applepie nevű koktél, amely tényleg olyan, mint egy korty almáspite.

Októbertől izgalmas beltéri programokkal készülnek, a nagyon szép belső tér a művészetnek és különböző érdekes workshopoknak ad otthont. Érkezik például egy festőművész Venezuelából, aki gyerekeknek tart majd foglalkozást, de más művészek is vendégeskednek majd az étteremben.

A Bálnánál minden évszakban sok hajó megáll, így azok vendégei is gyakran betérnek, vonzó a multikulturális környezet, nemcsak a külföldieknek, de a helyieknek is. Tényleg olyan, mintha külföldön lennénk, amire csak ráerősítenek a hétvégi táncos bulik. Sokan érkeznek az enteriőr miatt is, gyakran említik, hogy látták képen, milyen klassz az extravagáns környezet, jönnek fotózkodni – és nem csak a fiatalok. Amíg süt a nap, a százfős teraszon élvezhetjük a szikrázó napsütést, a hűvösebb idő beköszöntével pedig a dizájnos és hangulatos belső térbe húzódhatunk. Mindenképpen azt javasoljuk, hogy foglalj asztalt. Iszonyú vonzó ez a bohém, mediterrán életérzés, győződjetek meg róla!

Cím: 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

Facebook és asztalfoglalás: BOHO

Írjon véleményt