Dallos Ferenc, a 2017-es év vendéglátósa

Minden díj fontos, és minden díjnak jelentősége van. A MABEUSZ által kiadott elismerés nagy dolog, hiszen mindig három kategóriában adják át. A MABEUSZ olyan utazási irodákat tömörít, akik beutaztatnak Magyarországra, és ezzel a tevékenységgel fontos részét képzik az idegenforgalomnak. A turizmus felvirágoztatásában rendkívül kiemelkedő szerepük van, és természetesen ennek része a vendéglátás is.

Az Év Vendéglőse Dallos Ferenc lett! Természetesen ez nem egy konkrét étteremben, vagy bisztróban asztalra letett munkának a gyümölcse, hanem hosszú évek alatt elért eredmény. Pályafutását a Gundel étteremben kezdte, ott tanulta meg a szakma fortélyait, és tulajdonképpen ott vált vérré benne a vendéglátás. Számára a szakma nem más, mint egy szerelem, egy életvitel és stílus, ami elhivatottságának alapja is. Nem is meglepő, hogy számos projectben vesz részt, évek óta a Csabai Kolbászfesztivál zsűrielnöke, illetve több étterem felvirágoztatása is a nevéhez fűződik. Jelenleg is több étteremben dolgozik vezetőként, vagy társtulajdonosként, mindig a vendégek és a megrendelők extra kívánságait tartva szem előtt. A magyarországi catering, és vendéglátás terén elvégzett innovatív, és építő jellegű tevékenységnek az elismerése tehát nem véletlen. Dallos Ferenc több olyan utazási irodával is dolgozott már együtt, mint például a Liberty, akik 46 országban vannak jelen, vagy a Mikrocosmos, illetve az IMS. Ezeknél elsődleges fontosságú a professzionális szervezés, a precíz, pontos vendéglátás. Csapataik komoly forgatókönyvek alapján végzik ezen utaztatók vendéglátó kiszolgálását, ahol a hosszú évek tapasztalatára építve mindig emelni kell a szolgáltatás színvonalát. A díj pontosan ennek az előkészítő munkának szól, hiszen több száz, sokszor akár ezerfős rendezvények lebonyolítása a feladat. Munkásságának fontos részét képzi a budapesti múzeumokkal való catering kooperáció, és rendkívül fontos számára a szegedi püspökséggel való együttműködés.

Ha valakiben felmerülne ezek után, hogyan lehet ennyi mindennel foglalkozni, roppant egyszerű: szeretettel és alázattal dolgozik. Számára nem probléma beállni a konyhára húst sütni, vagy felszolgálni. Véleménye szerint igenis példát kell mutatni az embereknek, és csak akkor lehet jól éttermet, vagy cateringet létrehozni, ha mindez jó csapatmunkában történik.

Fotók: Dallos Ferenc

AirChef 

Írjon véleményt