Görög ételekért ne ülj repülôre, Blue Agori

A Madách téren található a Blue Agori, ami egy teljesen egyedi, letisztult vendéglátóhely, lazán elegáns dizájnnal. Már a látvány is olyan, hogy az erre elhaladó emberek minden bizonnyal késztetést éreznek, hogy beüljenek és belekóstolhassanak az igazi görög ízekbe.

Stavros Koranisnak hívják az egyik tulajdonost, aki a gasztróból érkező tulajdonostársaival együtt álmodta meg és tette izgalmassá a helyet. Fel is kavarta ezzel az állóvizet, a mindig mindenhol egyforma gyrosozók unalmas egyhangúságát. Itt végre élmény enni és megízlelni az igazi, autentikus gyrost. És valljuk be, hiányzott is már egy kulturált és igazán stílusos görög ételbár, ahová egyedül is be lehet ülni, de barátokkal, vagy akár üzleti tárgyaláshoz is megfelelő helyszín.

A tulajdonosok elmondása szerint nem volt olyan egyszerű a beszállítók felkutatása, de végül sikerrel jártak, aminek köszönhetően az alapanyagok nagy része Görögországból érkezik. A hely kialakítása minőséget és laza eleganciát tükröz, túllépve az átlagos, Versace-mintára hajazó sallangokon. Talán ennek köszönhetően nem ment félre az üzenet, miszerint a minőség a legfontosabb és az igazi, autentikus ételek.

Az ételek a legjobb minőségű húsokból készülnek, a gyrosban például nagyon zaftos , amit a plusz kacsazsírnak és a császárszalonnának köszönhetünk. Ha valaki Athénban jár, ugyanezt az ízvilágot kapja vissza az ottani gyrosban. És ehhez még jár némi fűszeres sültkrumpli is, hogy igazán teljes legyen az élvezet. Kétféle húsból készítve kérhetjük a görög csemegét, én a sertéshúsost ajánlom, mert az a legautentikusabb.

Választhatunk még souvlakit vagy görög salátát, amit mindenképpen javaslok, mert ízvilágban teljesen különbözik megegyező nevű társaitól. Mást nem is tudok mondani, ha erre jártok és közben megéheztetek, akkor kóstoljátok meg a fantasztikus görög ízeket.

 

Címe: Budapest 1075. Madách Imre út 1.

web: www.blueagori.com

 

 

 

Írjon véleményt