Szuper volt a Gourmet Fesztivál

Történetének leglátogatottabb rendezvényét zárta hétvégén az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A hazai gasztronómia legnagyobb ünnepére közel 30 ezer látogató volt kíváncsi. Az idei Gourmet Díjat a legjobb kiállító kategóriában – a szakma döntése szerint – az Aum Étterem kapta meg, a közönség kedvence pedig ismét a gyöngyösi Bori Mami lett.

2011-ben azzal a misszióval vette át a Sziget az akkori Budai Gourmet-t, hogy minél teljesebb képet adjon a minőségi gasztronómia világáról. A rendezvény azóta a legjobb magyar séfek és éttermek megkerülhetetlen eseményévé vált, sőt, a régió legnagyobb gasztrorendezvényévé nőtte ki magát.

“Amellett, hogy a legjobb itthoni éttermek, cukrászatok, bor- és pálinkakészítők, sörfőzdék és más kézműves gasztronómia szereplők ma már kihagyhatatlan eseményként kezelik az OTP Bank Gourmet-t, a rendezvény a régió gasztrotérképére is feliratkozott, és évről-évre rangos külföldi éttermek és jeles sztárséfek mutatkoznak be a fesztiválon” – meséli Nemes Richárd főszervező, aki szerint a minőség egyre inkább győzedelmeskedik és mára már sikerült szélesebb körben is megteremteni az igényt a minőségi szolgáltatások, ételek-italok iránt. “Ez a rendezvény iránti érdeklődésben is megmutatkozik” – meséli a főszervező. “A kezdetekhez képest megháromszorozódott a látogatók száma, sőt az idei szombaton teltház is volt Millenáris Parkban, ahol az eddigi Gourmet-k legszínesebb felhozatalát élvezhették a vendégeink.”

Idén is díjazták a szervezők a fesztivál legjobb kiállítóját és legjobb ételét. A szakmai zsűri értékelésén túl a közönség is szavazhatott kedvenceire. A szakma szerint a legjobb kiállító az Aum Étterem lett, míg ebben a kategóriában a közönség a Bori Mamit találta a legjobbnak. A közönség szerint a legjobb étel a Bori Mami “nudli-vér-szilva” hármasa lett, míg a szakértők a legjobb desszertnek a Gusto 13 Bistro & Delicate “sercli felfújt, paprika sorbet” művét, legjobb ételnek pedig a St. Andrea Étterem “bárány-borjú, paprika, málna” kreációját választotta.

Írjon véleményt