Fióka Étterem és Borbár, avagy gondoskodás a fészekben

Fióka étterem , Top terasz

A Városmajorban sétálva egyszer csak megpillantja az ember a magával ragadó, régi posta épületet, ahol hívogató táblák jelzik, hogy be kell térni a Fióka Étterem és Borbárba.

Először gondolkodhatunk azon, vajon miért is Fióka, hiszen mégsem egy szokványos étterem név?Talán, mert az éhező madárkákat szolgálják ki? Vagy mert a tulajdonosok szeretik a madarakat?

Ahogy belépünk, már is értjük, miért választották a tulajdonosok a Fióka nevet. Meghitt, mégis pörgős hangulat, fiatalos dizájn, mégis nyugalom, és békesség.

A személyzet, mint a fészekben gondoskodó anya/apa madár, azonnal odareppen a vendéghez, mint éhes fiókához, hatalmas szeretettel, és gondoskodással.

Éppen ez a hely egyik különlegessége, hiszen a vezetés számára az egyik legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát, és kiváló ebédjét vagy vacsoráját olyan környezetben költhesse el, amiben nagyszerűen érzi magát, és a végén boldogan, elégedetten távozik.

A felszolgálók és az egész személyzet külön képzést kapnak arról, hogyan kell valóban kiszolgálni a vendégeket.

A Fióka másik óriási vonzereje a hatalmas park. Ha elmélázunk a Fióka koncepción, még ez is helytáll, hiszen mindenkinek jár egy olyan környezet, ahol biztonságban, mégis szabadon van.

A városlakók itt a természet lágyölén érezhetik magukat, kicsit kiszakadva a betondzsungelből, a sokszor rohanó hétköznapokból.

A kertet és a teraszt úgy alakították ki, hogy télen is fűthető legyen, így adva csodálatos élményt a vendégeknek a zord időben is.

De mi kell még egy vendégnek a remek kiszolgálás és a csodás környezet mellett, hogy elégedetten távozzon?

Természetesen a pompás ételek és remek italok.

Az étlap tervezésénél nagyon nagy hangsúlyt kap a szezonalitás, a magyar ételek, és alapanyagok, valamint a változatosság.

Mivel széles a törzsvendég gárdájuk, ezért azt szeretnék, ha sosem unnák meg a kiváló fogásokat, ezért mindig lehet választani külön ajánlatot, illetve menüt is, valamint hétvégén klasszikus családi ebéddel is várják a betérőket.

Az étlap apró változásokon ment át, és még változik is, hiszen egy új chéf érkezett, hogy felpezsdítse az életet.

Természetesen úgy igazi egy ebéd, vagy vacsora, ha a megfelelő itallal is kísérjük.

A vendégek közel 70 borból választhatnak. De nincs ok az aggodalomra, hogy hogyan lehet mégis ennyi borból választani, hiszen a felszolgálók pontosan tudják, mihez, mi illik, melyik bornak mi a jellemzője, az erőssége.

Így az is hátra dőlhet nyugodtan, aki nem ért igazán a borokhoz, vagy nem ismeri az összes pincészetet, mindenki gondoskodó kezekben van.

Chill és közösségépítés az egyik fő vonal.

A vezetőség célja egy olyan hely létrehozása, ahol az emberek beszélgetnek egymással, jól érzik magukat társaságban, és ki tudnak kapcsolódni.

Ehhez nem csak a különleges helyszín és az ott dolgozók kedvessége járul hozzá, hanem igyekeznek sok-sok programot is szervezni, hogy minél többen kiszakadhassanak a városi életből.

Ingyenes borkóstolók, szombatonként élőzene, adománygyűjtés – mind-mind azért, hogy az emberek érezhessék, tartoznak valahova, és igazán jól érezhetik magukat.

A Fióka alapelve, hogy megtalálják azt, amivel valóban kiszolgálhatják az embereket.

Ezért is fektetnek nagy hangsúlyt az esküvőkre és a karácsonyi időszakra, hiszen ez két olyan létfontosságú pont az emberek életében, amikor igazán szeretve, megértve és boldogok szeretnének lenni.

A Fióka Étterem és Borbár egy igazi fészek, ahol minden fióka érezheti a valódi törődést, a meghitt hangulatot, és még jól is lakhat pompás ételekkel.

cím: 1122 Budapest, Városmajor u. 75.

facebook: www.facebook.com/fiokaetterem 

fotók: Fióka 

Írjon véleményt