Precíz mint egy svájci óra-Zincenco Kitchen

Zincenco Kitchen 2019

Családias és közvetlen hangulatot árasztó egyedi fine dining lakás étterem a belváros forgatagában, ahol 6 fogásos pazar menüsort kóstolhatsz, mint például barbecus marhát, házi tésztás különlegességeket, cukor gömbbe töltött tejbegrízt és hozzá párosított organikus magyar borokat.

Mielőtt megvalósították volna a ZINCENCO KITCHEN-t öt évig Anglia középső részén éltek egy turisztikai paradicsomban. Kiváló helyeken dolgozott külföldön Zaida és Igor, ahol nagy gasztro tapasztalatra tettek szert. Igor gasztropubokat, éttermeket irányított, melyből az egyiket 2017-ben a The Times a legjobb vidéki gasztro pubnak választott meg egész Angliában.

A lakás étterem ötlet onnan jött, hogy egy kisebb magyar baráti társaságot elkezdtek magukhoz áthívni vacsora estekre. Annyira jó sikerültek ezek az összejövetelek, hogy minden héten szerdán összegyűltek enni, inni és beszélgetni. A barátok imádták ezeket az összejöveteleket, hiszen Zaida és Igor megadta a módját a vendégfogadásnak, hiszen welcome drinkkel, több fogásos menüvel várták őket. Mikor hazaköltöztek a barátok, úgy döntöttek, hogy a kint elért egzisztencia ellenére, inkább ők is hazatérnek. A barátok bátorították őket, hogy szerintük annyira különleges, színvonalas és változatosan tartották a vacsora esteket, hogy szerintük itthon ezzel kéne foglalkozniuk.

Körülbelül egy évvel ezelőtt találtak egy megfelelő ingatlant, amit üzlettársukkal, Bálinttal átalakítottak, ahol színvonalas körülmények között szezonális menükkel várhatják a fine dining vacsora vendégeket.

A magyar és az orosz konyha vegyítése az íz világuk, stílusuk leginkább, Igor orosz gyökerei miatt is.

Te is kipróbálhatod a tavaszi, nyári, téli vagy akár az orosz szezonális menüket, melyet három havonta gondos előkészületet követően cserélnek le.

A menüsort közösen alkotják meg, majd Zaida lerajzolja, hiszen fontos, hogy a koncepció és a textúra egybe legyen. Terveznek, lefőzik, letesztelik, kóstolják és végül így készül el a szezonális menüsor a Zincenco Kitchenben.

Igazi gasztro különlegességet kóstolhatsz a hat fogásos kóstoló menüből. 19 órakor mikor megérkezel, welcome drinkkel ami egy habzó ital, vendégvárókkal, saját készítésű kenyérrel és házi köpült vajjal várnak. Elmesélik történetüket, a vacsora est minden fogását és az ahhoz párosított organikus magyar borokat.  

A cél, hogy egy különleges baráti hangulatot teremtsenek a kreatív fine dining tálalású vacsora közben. Azoknak a szerda estei vacsorák hangulatát szeretnék átültetni ide a Bihari János utca 20-ba, amit átéltek kint Angliában a barátaikkal.

Magas gasztronómiai élményt nyújtanak, de egy sokkal lazább közvetlen barátságos hangulatban, mint egy szimpla fine dining helyen.  

Valóságos, kézzel fogható élményt biztosítanak. A vacsora közben besétálhatsz akár a konyhába, kérdezhetsz Zaidától az ételkészítési folyamatokról, vagy akár részt vehetsz a tálalásban is. Valamikor vacsora során zongoráznak a vendégek és felállnak, mintha barátoknál lennének, úgy viselkednek. Az este végén úgy távoznak, mintha a baráti vacsora estről indulnának hazafelé.

Imádnak a lakás vacsora estekre készülni és az egészet csinálni, hiszen Zaida és Igor számára nagyon fontos, hogy magas színvonalon tudják a vacsorát tartani és a vendégeiket kiszolgálni. Ezen okból kifolyólag hat asztalnál több vendéget egy este folyamán nem fogadnak, mivel a legfontosabb szempont a minőségi vendéglátás számukra.

Ismerik a szakmát és pontosan tudják, hogy ehhez képest ők mit nyújtanak. Sokat inspirálódnak és az is hatással van rájuk, hogy mit készített a nagymama, vagy akár egy külföldi tájegység. A tavaszi menü kialakítása előtt például Marokkóba voltak, ez az egyik fogásnál ihlette meg őket.

Számukra fontos a vendég és vendéglátó kapcsolat, hogy az este végén mindenki, úgy menjen el, mintha régóta ismernék egymást.

Régen 90%-ban magyar vendégeik voltak, mostanra már kezd kiegyenlítődni a magyar és külföldi vendégek aránya.

Vannak szép számban törzsvendégek is, hiszen nagyon szeretik a lakásvacsoráikat és a visszajelzések is nagyon pozitívak. Vendégeik nemcsak a vacsora miatt térnek be, hanem az egyedülálló élmény miatt is, amit nyújtanak.

Megkérdezik a titkokat, hogy a szuvidált tojás hogyan készül, milyen hőfokon? Még a receptet is megadják a vendégeiknek, ha szeretnék.

Az egész Zincenco Kitchen mögött ott áll a tudás, a tapasztalt, a vendéglátás szeretete, melyből összeáll, és kerek egészet alkot.

Sikerüket mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy a TripAdvisor lista élén vannak szinte folyamatosan! 

Írjon véleményt