Fiaker Budapest – A Monarchia ízei modern köntösben

Fiaker Budapest 2020

Nyílt egy hely Budapesten, ahol megelevenedik az Osztrák-Magyar Monarchia hangulata. Legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról, a Fiaker étteremben közvetlen eleganciát, kedves odafigyelést, izgalmas ételeket, és italokat kínálnak a vendégeknek.

Hol indult a Fiaker története?

A mi történetünk évekkel ezelőtt indult a KisBécsből, Budáról. Ez egy sokkal kisebb hely, de ugyanígy kora reggeltől meleg villásreggelivel, esti borbárig. volt, Aztán idővel úgy alakult, hogy tudtunk egy nagyobbat lépni, így nyitottuk a Madách téren a Fiaker-t. rájöttünk, hogy a belvárosban szeretnénk nyitni valami nagyobbat.

Milyen csapattal indultatok?

Olyan fiatal kollégákat kerestünk a konyhára, akik értik a Monarchia hagyományait, de közben szívesen „csavarnak is rajta egyet” és felvérteződtek a modern gasztronómia elvárásaival is. A pályán pedig alapvetés volt a kedvesség, a figyelmes odafordulás, ezt igyekszünk folyamatos szakmai tréningekkel is fejleszteni

Milyen ételeket lehet nálatok fogyasztani?

Reggel nyolctól kínálunk van meleg villásreggelit, ebédidőben pedig menüt kínálunk. Olyantartalmaslevesek és főételek közül lehet választani, amelyek a mai gasztro trendeknek megfelelőek. re tényleg büszkék lehetünk.  Például a gulyás nálunk nem leves, hanem egy osztrákos ragu, a borjú bécsi pedig tényleg borjúdióból van. Jáki Tamás séf arra is odafigyel, hogy egészséges ételek is kerüljenek az asztalra, és igyekszünk a speciális étkezéigényű vendégeknek is kedvezni. Egészen késő estig van meleg konyha, mert az a célunk, hogy aki a színházból kijön tízkor, az is tudjon nálunk rendelnienni.

Hányan férnek el az étteremben?

Hatvan főt lehet tudunk kényelmesen leültetni tányérszervízzel, és a tagoltság miatt akár párhuzamosan három 3-15 fős társaságok is kényelmesen elférnek úgy, hogy nem zavarják egymást.

Mi alapján állítottátok össze a borlapot?

A Monarchia korabeli területének borai köré szerveződünk, úgy mintegy 400 tételt tartunk 9 országbólféle borunk van, és vannak közteük sok bioorganikus bortok is.

Hogyan írnád le a hangulatot?

Próbálunk igazodni a Megidézzük a Monarchia hangulatáthoz az ételekkel, ízekkel, a borok származási helyével, a terroir-ral, de modern étterem vagyunk. Nem célunk elmenni a, fine diningirányba, inkább a lazán elegáns vonalat képviseljük elérhető árakkal, de komoly minőséggel. Érdemesbetérni hozzánk akkor is ha csak egy elviteles kávét szeretnél és akkor is, ha egy hangulatos borvacsorára vágysz.

 

Fiaker Budapest címe: 1075 Budapest, Madách Imre u. 11. fsz 2.

Írjon véleményt