Hot Stone Steakhouse –egy laza hangulatú hely, ahol élmény a steakezés !

Hot Stone 2020

Világszerte egyre népszerűbbek a „do it yourself”, vagyis a „csináld magad” éttermek. Ilyen élményközpontú konyha működik a budapesti Hot Stone Steakhouse-ban is. Miután kiválasztottuk az étlapon szereplő steak-ek közül a számunkra legmegfelelőbbet, a konyhán történő előkészítés és fűszerezés után egy felhevített lávakövön kérget kap a hús, majd a felszolgálók az asztalnál segítenek a szeletelésben, de a sütés műveletét mi fejezzük be. A közös sütögetés az asztaloknál valójában egy óriási buli, egy különleges élmény, amit jó megosztani másokkal –Coklán Misha és Coklán Brigitta tulajdonosokkal beszélgettünk. 

Hogyan indult a Hot Stone Steakhouse sztori?

A Steakhouse-ok valamiért mindig olyan puccosak. Nem laza helyek, nem lehet besétálni például rövidnadrágban, és általában nehezen alakul ki kapcsolat a vendég és a felszolgálók között. Mi egy olyan helyet szerettünk volna csinálni, ahová bárki bejöhet, aki megkívánja az általunk kínált terméket. Akartunk valami különlegességet is az étterembe, így jött az ötlet, hogy lávakövön sütött steaket tegyünk az étlapra. A lávaköves megoldás egyébként nem csupán az étkezésről szól, ez egy élmény, amit meg lehet osztani barátokkal, családtagokkal, munkatársakkal.

Hogyan kell elképzelni a lávakövön sütött steaket?

Először a vendég kiválasztja a húst, amire sütnek egy kérget, majd 400 celsius fokos lávakövön érkezik az asztalhoz a steak, ahol a személyzet segítségével készre tudjuk sütni.
Én például nem tudok steaket sütni…
Nem baj, a kollégák nagyon segítőkészek és kedvesek, mindent megmutatnak. Külön tréningen vesznek részt, ahol megtanulják, hogy mit mondjanak a vendégnek, a speciális technológiáról, a húsok fajtáiról, részeiről, folyamatosan képezzük kollégáinkat. A sütögetésre pedig nem feladatként, hanem óriási buliként kell gondolni. Eleinte van aki megijed tőle, de végül mindenki élvezi, az előtelek, levesek, köretek,desszertek pedig látványkonyhánkban készülnek. 

 
Milyen alapanyagokkal dolgoztok?

A naturális vonalat képviseljük, nem adunk adalékanyagokat a steakekhez, nincs zsír, olaj vagy vaj, csak a húsokban rejlő zsiradék sül ki az ételekből. Öt hús beszállítónk és egy hentesünk van, aki három vágóhídról hozza a húst. Alapvetően háromféle húsra fókuszálunk. A mangalica egy Debrecen környéki telepről érkezik, a világon mindenhol ismert Monte Nevado cég felügyelete mellett tenyésztik az állatokat, éttermünk a karaj, valamint a szűz részekkel dolgozik.  A legnagyobb büszkeségünk a szürkemarha, amit a Kiskunsági Nemzeti Parkból hozatunk, de dolgozunk magyar tarka-marha hússal is. Emellett vannak speciális fogásaink, őzbélszínből és báránybélszínből is készítünk ételeket. 

Mi alapján állítottátok össze a borlapot?

50 féle borunk van amit a húsokhoz, fogásokhoz ajánlunk, a borlap összeállításánál figyelembe vettük a termőterületek sokszínűségét, a szőlőfajták változatosságát, a fajtajelleget. A borlapon fellelhetőek nagyobb, híresebb pincészetek borai, de a kisebb kevésbé ismert borászatok különleges tételei is. Fontos megemlíteni büszkeségünket, saját borunkat, a gyümölcsös, de mégis karakteres, szép tanninokkal rendelkező Hot Stone Cuvée-t, ami egy szép Bordeaux-i házasítás. 

Milyenek a visszajelzések?

A Tripadvisor steakéttermek közötti besorolásában több mint két éve az 1. pozíciót foglalja el az étterem de nem csak innen, nagyon sok helyről pozitív visszajelzéseket kapunk Vendégeinktől, valószínűleg ez is szerepet játszik abban, hogy ilyen sokan kíváncsiak ránk. Nagyon örülünk ennek a nagy érdeklődésnek, és nem szeretnénk senkinek sem csalódást okozni, ezért azt szoktuk javasolni, aki teheti foglaljon asztalt, hogy mindenképpen vendégül láthassuk a Hot Stone Steakhouse-ban.

Hot Stone Steakhouse Budapest címe: 1051 Budapest, Október 6. utca 7.

fotók: Hot Stone Steakhouse Facebook 

Írjon véleményt