Vibrálás, lazaság és la vida loca hangulat az Zrínyi utcában

Felisa tapas bar 2022

A Felisa Tapas Bar magyar-spanyol fúziós konyhája nem csak azokat vonzza, akik jártak már az Ibériai félszigeten és itthon is szeretnék felidézni a spanyol ízvilágot és konyhát, hanem a spanyolokat is. Az ételek mellett az interiőr is közvetíti a déliatmoszférát az Irinyi utcában, pazar kilátással.

 

 

Noha a tulajdonosoknak tapasztalat híján elsőre nagy kihívásnak tűnt egy tapas bár nyitása, a merevebb, hazai vendéglátás légköréből felüdülés volt kiszakadni, és hamar otthonosan érezte magát a spanyol temperamentumú, la vida loca életérzésben. Tetszett nekik az a vibrálás, a lazaság, ami jellemző az országra, magával ragadták az egyszerű és nagyszerű, ízes, finom ételek. Mint mondja, a jó minőségű alapanyagok, a munka, a szakma szeretete és az elhivatottság a titka. A szívvel-lélekkel és nyitottsággal való főzésben hisznek, amit a vendégek is megéreznek.

 

 

Zászlóvivők

„Úgy éreztük, hogy mi szeretnénk a zászlóvivője lenni ennek a spanyol hajónak, ami az Irinyi utcában kötött ki végül” – mondta. Elsőkézből ültették át az eredeti ízeket, többször jártak az Ibériai-félszigeten. A lazaság nem hanyagság, sokkalinkább egy közvetlenebb, emberközpontúbb koncepciót takar, ezt szeretnék ők is átadni.

A bárban a vacsoraidő a legerősebb, lélegzetelállító, ahogyan fényárban úszik a téliesített terasz, a látvány pedig magával ragadó: a kivilágított Bazilikában gyönyörködhetünk a finom falatok mellett. Annyira népszerű a terasz, hogy még 3 fokban is képesen kint ülni a vendégek.

A vendégkör közel felét teszik ki a külföldiek, közülük is szép számmal térnek be spanyolok, akár analitikus szempontból. Kíváncsiak rá, hogy Budapesten vajon elérik-e azt a színvonalat, amit otthon megszoktak. A Felisa többségében jól vizsgázott, pozitívak a visszajelzések, de a vendégek visszajelzéseiből, kritikáiból mindig igyekeznek tanulni, fejlődni, és folyamatosan javulni. A vendéglátásban soha nem lehet hátradőlni és megelégedni, mondják.

 

 

Kalauzok az ízvonaton

A spanyol vendégek az egyszerűséget, megszokott ízeketkeresik, a tapasokat kérik leginkább, vagy például a patatas bravast, ami önmagában nem túl hangzatos, de a kétféle szósz különlegessé teszi. A tapasztalatok szerint a magyarok bátrak, nyitottak és szélesebb palettán szeretnének sokkal több ízzel gazdagodni. A legtöbb vendég nyitott az ajánlásra, sokan a felszolgáló szakmai tapasztalatára hagyatkoznak. A személyzet pedig élményt szeretne adni, ők a kalauzok az ízvonaton. Sonkák, kolbászok, sajtok, olívabogyók, paella és tengeri ételek várnak ránk falatkás tálak és főételek formájában, ha betérünk.

A jó minőségű spanyol borok mellett a friss gyümölcsökkel megpakolt házi készítésű sangría volt a nyár slágere, literszámra kérték. A hűvösebb idő beköszöntésével a testesebb vörösborok kerülnek elő. Hamarosan pedig újabb fúziós élményt kínálnak, a spanyol fűszerezésű forraltbort, amivel még most kezdenek majd kísérletezni, hogy valóban azt az ízvilágot képviselje, amit elképzeltek.

 

 

Felisa Tapas Bar címe: 1051 Budapest, Zrínyi utca 16. 

Facebook: Felisa Tapas Bar 

 

 

Bukovenszki – Nagy Eszter 

 

Írjon véleményt