Autentikus libanoni séffel nyitott újra a Baalbek étterem

Baalbek

Új, letisztult designnal és a legautentikusabb libanoni konyhával kelt új életre a Baalbekétterem a Belgrád rakparton. A Baalbek nem új név a hazai gasztronómiában, hiszen 2015-től több éven keresztül nyűgözte le a közel-keleti ízek rajongóit a Váci utcában. Most új köntösben és egyenesen Libanonból érkezett séffel hozza el a levantei gasztronómia legjavát.

 

A népszerű hideg és meleg mezzekínálat, az alaposan megválogatott alapanyagok és a világhírű keleti vendégszeretet alapozza meg az emlékezetes libanoni vacsoraélményt az újonnan megnyílt Baalbek étteremben. A konyha élére Nizar Al Sayegh séf egyenesen Libanonból érkezett csapatával, az étlap kidolgozása pedig hónapokkal ezelőtt, még Bejrútban kezdődött két libanoni társával, Ismaellel és Ahmeddel.

A menüsor kialakításakor fontos szempont volt, hogy olyan ételek és úgy kerüljenek a tányérra, mint ahogyan például Bejrút egyik felkapott éttermében. Séfként, libanoniként fontos felelősségem és feladatom, hogy ugyanaz az íz és élmény legyen a végeredmény, mint amivel Libanonban találkozhatunk. Ez friss, gondosan válogatott alapanyagok, kiforrott receptek és elkészítési módok, valamint a szakma iránti szeretet összessége.árulta le Nizar, akinek közel 20 éves tapasztalata van a vendéglátásban: korábban számos ötcsillagos szálloda konyháján dolgozott vezető pozíciókban, valamint a Közel-Keleten népszerű Babel libanoni étterem egységeiben is megfordult.

 

 

A legfontosabb tényező, ami megkülönbözteti a Baalbeket a többi hazai libanoni étteremtől, a konyhában keresendő. A séfek pontosan ismerik a libanoni fogások fortélyait, hiszen ebben nőttek fel, családjaikban ezek az ételek készültek gyermekkoruktól kezdve. A családi receptek és a lenyűgöző ízek modern tálalással, valamint a legújabb konyhatechnológiával társulnak. Az ételeinknél figyeltünk arra, hogy a libanoni konyhára egyébként is népszerű zöldség és gyümölcs alapanyagok is előtérbe kerüljenek, így mindenki megtalálhatja a számára kedvező fogást, fogásokat. A kultúránk sajátossága, hogy étkezéskor sokan összegyűlünk és megosztjuk egymással a finom falatokat, így a hideg és meleg mezze kínálat is hangsúlyos az étlapon.tette hozzá a séf.

 

 

Az új konyhai csapat mellett ismerős arcot is köszönthetünk a stábban Mostafa Osman személyében, aki a régi éttermet is vezette. A Baalbek az én gyerekem, ott voltam a születésénél, és most itt vagyok az újranyitás első percétől. Az új étterem minden szempontból szintélépés, hiszen egy új, letisztult megjelenést kapott, a dunai panoráma csodálatos, a séfek pedig egyenesen Libanonból érkeztek, hogy a lehető legautentikusabb ízek kerüljenek az asztalra. Az új étterem a korábbinál lényegesen több férőhelyet és privát termet is kínál.” – mondta az étteremigazgató, aki elhozza nekünk az igazi keleti vendégszeretet, amely az apró figyelmességekről, üdvözlő italokról, a beszélgetésekkezdeményezéséről, az ételek és italok ajánlásáról szól, a folyamatos kapcsolatról a vendégekkel. Az éttermi csapat a konyhától a felszolgálókig hisz az étteremben, szeretik a kínálatot és alig várják, hogy a tradicionális, valódi libanoni ízeket, a fantasztikus miliőt és a lenyűgöző italokat bemutathassaa budapesti és az idelátogató közönségnek.

 

 

A Baalbek páratlan vacsoraélménye egzotikus shisha lehetőséggel, valamint a libanoni és közel-keleti hideg és meleg italok széles kínálatával válik még emlékezetesebbé.

 

 

Baalbek címe: 1056 Budapest, Belgrád rakpart 22.

Facebook: Baalbek

Fotók: Molnár Dani, Pucher Adrienn

Írjon véleményt