Egy(b)esült miskolci finomságok: A Leves és a Borsod Burger fúziója

Leves

Néhány hétig tűkön ülve várták a miskolciak, hogy a Déryné utca imádott, apró étterme új köntösben, új és nagyobb helyszínen újranyisson a Széchenyi utca 89. szám alatt. Aztán nem várt, de észszerű fordulatról adtak számot a közösségi médiában: összeállnak a város másik ikonikus street food brandjével, a Borsod Burgerrel. Talán annyira nem is meglepő, hiszen Bárczi Tomi keze mindkét helyben benne van, így a július 18-ai nyitás után pár nappal meglátogattuk, hogy megnézzük az új helyet.

 

– Már évek óta terveztük a költözést, három éve kerestünk megfelelő üzlethelységet, de nem találtunk olyat, ami megfelet volna. Szerettünk volna mindenképpen a belvárosban, leginkább a Villanyrendőr és a Városháztér között maradni, mert az volt az érzésünk, hogy máshogy lüktet, mint a sétáló utca más részei, akár ez a lentebbi rész. Aztán most már itt vagyunk néhány napja, és kiderült, hogy kellett ennek a résznek is egy kis frissítés, mert felpezsdült az élet. Van a környéken egy pár jó kávézó, fagyizó, velük együtt feldobjuk így a gasztroéletet erre is. A fúziót viszont nem terveztük, ez a covid hozománya – meséli Tamás.

 

 

Burgert a belvárosba

A Borsod Burgert több fix helyen is megtalálhatták a vendégek, Miskolcon a Pesti úton, de Arnóton és Tiszaújvárosban is van burger és barbecue étterem, azonban a megyeszékhely belvárosából mindezidáig hiányoztak.

– Miskolcot eddig körbelőttük, de úgy gondoltuk, hogy itt is lenne rá igény. Ez a hely pedig nagyon nagy, magas költségekkel, sok munkavállalót igényel, ezért úgy voltunk vele, hogy menjünk biztosra, hozzuk be a Leves mellé a Borsod Burgert. Főleg a mostani nehéz helyzetben, amikor járvány, háború van, jó ötletnek tűnt egymást erősíteni. Úgy gondoltuk, hogy jól működhet együtt, hiszen azt vettük észre, hogy míg a Levesben inkább a reggeli, ebéd és a brunch megy nagyon, utána lecsendesedik a forgalom, a Borsod Burgernél pedig a street food kajákkal az esték sokkal erősebbek. Szóval két ismert brandet összehozni csak nem lesz egy mellényúlás– teszi hozzá nevetve.

 

 

Délután öt óra magasságában érkeztünk, de alig volt szabad asztal, rament szürcsölő és hatalmas kézműves burgertoronnyal küzdő vendégek hűsöltek a kellemes légkondis étteremben, úgyhogy megállapítottuk, hogy óriási igény volt a bővülésre. Ennek ellenére Tomi azt mondja, ez már egy csendes időszak, napközben fullon van a XX négyzetméteres hely, és folyamatosan sor áll a pénztárnál. Igaz, ez nem szokatlan, hiszen a rendszeres Levesezők már megszokhatták, hogy ebédidő tájékán hosszú sor kígyózott az aprócska üzlet előtt. Aztán ha ez a tendencia megmarad a kábé háromszor akkora helyen is, az csak a legjobb cégér, mondhatni, hiszen sokak számára vonzó, hogy ahol sor áll, ott biztosan valami nagyon jót kapni.

 

A megszokott minőség és hangulat

A dizájn maradt: a rajzok a falon, a növények, a színes székek, és bravúrosan sikerült azt a kellemes, barátságos, családias hangulatot átköltöztetni az indusztriális új étterembe, amit megszerettünk a közel tíz év alatt. Nemcsak a hely bővült, az étlap is. Az állandó kínálatba például (személy szerint a legnagyobb örömömre) felkerült a pad thai, de sok más finomsággal bővült az étlap, mint például édes reggelivel. A bundás kalács mellé áfonyalekvár jár, édesszájúaknak egy igazi álom!

– Már a nyitásról szóló posztunkkal is rekordot döntöttünk, ismerősök, ismeretlenek gratuláltak, ami nagyon jól esett, feltöltött bennünket és boldogok vagyunk. Aztán most megtapasztaltuk, hogy hatalmas az érdeklődés, úgyhogy hatalmasak az elvárások, amiknek meg kell felelni. Úgyhogy fel kell kötnünk a gatyánkat – mondja. – Még elég új a csapat, kibővült a létszám, így még össze kell szoknunk az új kollégákkal, de új a konyha, a rendszer is. Olyan, mintha mindannyian egy teljesen új munkahelyen kezdtünk volna, ami kihívásokkal és nehézségekkel jár, ezért vannak még hibák, de ha ilyesmi előfordul, akkor azért elnézést kérünk előre is, és igyekszünk a vendéget természetesen kárpótolni. Remélhetőleg rövidesen belerázódik mindenki és tényleg fogjuk hozni azt a gördülékeny színvonalat, amit már megszokhattak a vendégeink. eddig szinte csak pozitív visszajelzést kaptunk, úgyhogy csináljuk tovább, és várunk mindenkit szeretettel!

 

 

A Leves és Borsod Burger címe: 3525 Miskolc, Déryné utca 4. 

Facebook: A Leves és Borsod Burger 

 

 

 

Írjon véleményt