Mediterrán otthonosság és szerelem első látásra Köveskálon

Mandilla - Köveskál

A Mandilla egy semmivel össze nem hasonlítható boutiquehotel a Káli-medencében, és nem csak a neve miatt.

A tulajdonosok sosem foglalkoztak vendéglátással, mindössze szerették megvendégelni a barátaikat (nos, ez egy kicsit azért túlnőtt rajta… 🙂 ), így teljesen kívülállóként fogtak bele a vállalkozásba. Az eredetileg is panzióként működő épületet egy hirtelen ötlettől vezérelve vásárolták meg Marika nénitől, aki belefáradt a vidéki vendégház üzemeltetésébe. Egy kirándulás alkalmával, 2020 augusztusában vették észre azeladó táblát, bementek és azonnal beleszerettek. Szinte rögtön meglátták benne a lehetőséget, majd egyszer csak azon kapták magukat, hogy vendéglátósok lettek.

 

Kávézóból boutique hotel

A kezdeti elképzelés egy kávézó volt, de ahogy megismerték a hely minden zegzugát, az ötlet szépen lassan formálódott, végül a kivitelezőkkel közösen álmodták meg az aprócska hotel kialakítását. Velük egyébként nagy szerencséjük volt, nagyon támogató volt a teljes csapat. Réka és Gábor lelkesedése teljesen átragadt rájuk, mindenki magáénak érezte a projektet, és míg ők improvizáltak, a szakmai csapat kisimította, profi megoldásokba terelte az ötleteiket.

A két épület adott volt, de gyakorlatilag csak a négy fal maradt meg, a teljes belső teret átalakították. Korábban nem volt ilyen hangsúlyos az étterem rész, de ahogy alakultak az elképzelések, úgy született meg a végső forma: az egyik épületben a hotel, a hasonló stílusú, berendezésükben mégis kissé eltérő és egyedi szobákkal, a másikban pedig a „merjünk nagyot álmodni” jegyében az étterem.

 

 

Különleges, de ideillő

Itt minden a tulajdonosok ízlését tükrözi, a logótól elkezdve az otthonos, kellemes, kényelmes dizájnig, melyre folyamatosan érkeznek a pozitív visszajelzések. Mi sem jobb visszacsatolásannál, hogy már most több visszatérő vendégük van, mind a szállóban, mind az étteremben.

A hely nevén sokat gondolkodtak, és a legtöbb ember megkérdezi, honnan ered. Mivel a környéken minden a Káli-medencére utal, kis híján mindenben ott van a „káli” meg a „kő”, ezt tudatosan elkerülték. Szerettek volna valami eltérőt, különlegeset, valami semmivel össze nem téveszthetőt, ami azonban mégis kapcsolódik a környékhez. A kertben van három mandulafa, amely egyébként szintén jellemző a vidékre, úgyhogy ezzel kezdtek el játszani. Szóba került a kézenfekvő Mandula Villa elnevezés, de mivel az épületek nem villa jellegűek, és egyébként kissé sablonosnak is gondolták, ezért tovább alakították. Így született meg a mandula és a villa összeölelkezéséből a Mandilla név. A logó pedig tlajdonképpen két mandulaszem, amelyek együtt egy szívet formáznak.

 

 

Mediterrán otthonosság

Eltökélt szándékuk volt, hogy a Mandilla étterme semmiképp se legyen magyaros étterem. Nem mintha bármi problémájuk lenne a magyaros konyhával, ízvilággal (sőt), de úgy gondolták, nagyon sok kiváló magyaros konyha van a környéken, nem akartak versenybe szállni velük. Ezért inkábba mediterrán, illetve olaszos ízekkel képzelték el és alakították ki az étlapot.

És akkor egy pillantás az étlapra, melynek nagyszerűsége a könnyed egyszerűségben rejlik. Szinte signature ételnek mondható már a ház specialitása, a bárányborda vargányás rizottóval és paradicsomlekvárral. Iszonyatosan jól sikerült, mellőzi a karakán fattyús ízt, egy kellemes, simulékony, mégis karakteres étel. Talán ennek az is az oka, hogy jó helyről szerzik be az alapanyagot, a környékükről. Érdemes kiemelni még a házi tésztákat és a mindössze ötféle pizzát, illetve a focacciát, amiért messziről is visszatérnek a vendégek. Volt, aki megkívánta a bárányt és átruccant a szomszédos megyéből, hogy újra élvezhesse az ételeiket. Mint mondják, ebből is látszik, hogy már kialakult egy kisebb törzsközönség.

Az eddigi sikersztori azonban állhatatosan várja a déli nyugalomra vágyókat, így télen is és mindennap nyitva lesznek. Tökéletesen felkészültek, megépült a szauna, így akár a vidéki magányra vágyunk, mégis a város kényelemben, akár visszavonulnánk, vagy digitális nomádként töltenénk el néhány napot, a Mandilla a lehető legjobb választás.

 

cím: Városkút utca 2., Köveskál

facebook: Mandilla 

fotók: Gastro Boutique 

Írjon véleményt