Olasz reggelikkel erősít a Felicita

Felicita Budapest

Jó hír az olaszos lazaság szerelmeseinek: immár reggel 8-tól hódolhatunk a dolce vitának a két hete újranyitott Felicitában, egész héten.

Természetesen az első étkezést is az itáliai életérzés jegyében közvetítik, így kezdhetjük a napot egy csodás frittatával, melyet magunk rakhatunk össze, kiválaszthatjuk az „alkatrészeket”. Az eggs benedictek is kaptak egy kis mediterrán felhangot, de szicíliai stílusban sült tojásokat is kérhetünk.

 

 

Emellett igazán csábítóak a helyben sütött péksütemények: a kakaós csiga, a nutellás croissant és a joghurtos citromtorta is remek választás lehet, de ha egészségesebb, mégis édes reggelit kívánunk, akkor egy kis mézes joghurtos granolát is rendelhetünk.

A vendégek nagyon örültek az újításnak, tetszett nekik, és a kínálat is elnyerte a tetszésüket, noha a tulajdonosok legnagyobb meglepetésére hiányolnak ezt-azt. Ilyenek a virsli,a klasszikus tojásételek, vagy a véres hurkás angol reggeli, úgyhogy mivel folyamatosan figyelnek a környék ízlésére, hiába stílusidegen, ezeket a jövőben felveszik az étlapra.

 

 

De nemcsak a reggeli új, hanem a konyhafőnök is. nemrég ugyanis Csató Dávid séf vette át a konyha irányítását, a jövőben már közös ötletekkel építik tovább a koncepciót. Addig is leegyszerűsítették a kínálatot, a vendégek visszajelzéseire reflektálva. Természetesen maradtak a közkedvelt pizzák, tészták, főételek, csak kiforrottabb az étlap,maximálisan az igényekre fókuszálva. Ahogyan megvannak a klasszikus Felicita fogások is, melyek szinte már signature ételeknek mondhatók, ezeket egyszerűen nem lehet levenni a kínálatból.

 

 

Visszatérve a reggelihez, az édes élethez dukál a prosecco, úgyhogy akik nem rohannak, lazulnának, azok egy pazar, csipegetős, pezsgős reggelivel élvezhetik a pillanatot. A koktélos vonalat viszont már nem erőltetik, lerágott csontnak tűnik. Egy jó ideje nincs vendégvonzó értéke, nem is volt rá érdeklődés, és a Felicita különben is inkább boros hely.

 

 

Megfejelve a király életérzést, ritkaságszámba menően havonta egyszer, egy hétvégi délutánon zenés brunchon vehetünk részt, melyhez egy DJ szolgáltatja a muzsikát. Ha pedig nyitott rá a vendégsereg, ez sűrűbben is előfordulhat majd.

 

cím: Apor Vilmos tér 11., Budapest

facebook: Felicita Budapest

Írjon véleményt