Amerika egy “harapásnyi távolságra”?

American Burger & Steak House

Hónapok óta beszéljük a szerkesztőséggel — mivel a vásárlói vélemények is azt mondják — ideje volna meglátogatni Durst Attila és felesége, Andi éttermét a Reményi Ede utcában, Óbudán. 
2017-ben nyitották meg éttermüket, előtte Attila 23 évig Amerikában, még hozzá Las Vegasban volt vállalkozó, ahol bőven volt ideje magába szippantani az amcsi életérzést. Bár a mondás szerint: ami Vegasban történt, az Vegasban is marad; mikor hazajött, egyértelmű volt számára, hogy olyan vállalkozásba kezd, amivel akár szavak nélkül is elmesélheti a dédelgetett amerikai álmot.

Így született meg a történetekkel teli American Burger & Steak House. 
 
 
 

Családias hangulat

 
Az első pillanatban már kimaxolták a vendégközpontúság fogalmát. Mindenki közvetlen, mintha régi barátokkal találkoznánk, akik izgatottan várják, hogy meséljünk nekik — mert ők ilyenek — “Milyen napunk volt, mihez van kedvünk, milyen ízvilágot szeretünk és kipróbáljuk-e legújabb ajánlatunkat, mert pont most lett kész. “
 
 
 
 

Ők aztán tényleg ízbolondok

De még mennyire. A klasszikus Peanut Butter & Jam szendvics  ‘Damn Good Burger néven, mint klasszikus tini-kedvenc, csak a kezdet. Ne lepődj meg, ha az étlapon szembe jön veled az eredeti amerikai csokis keksszel kevert húspogácsás  ‘Cookie Burger’ vagy a ‘Heart Attack’ (szívinfarktus) brutál húsos szörnyeteg. Minden egyedi recept, így esélytelen, hogy a város másik felén ehhez hasonlót együnk. A vásárlói vélemények alapján ide nem lehet ‘csak úgy’ eljönni. Jobb, ha az ember külön felkészül az élményre. 
 
 
 
 

Amerikai szokások és hagyományok: Függetlenség napjától a Hálaadásig

 
Különlegesség, hogy mind a magyar, mind az amerikai szokásokat megtartják. Július 4-én óriási bulival készülnek, tűzijátékkal, élő zenével, addig novemberben hálaadás kínálatuk is megkóstolható. Mi az utóbbival találkoztunk és egy órára tényleg úgy éreztük, hogy egy amerikai család ünnepi asztalánál lennénk. 
 
Az amerikai 66-os utat most a 11-es Szentendrei út jelképezi, amelyen nagy örömmel térünk vissza majd egy nyári teraszos mulatságra.
 
 
 
 


Weboldal/Házhozszállítás: American Burger and Steak 


Cím:  Budapest III. kerület Reményi Ede utca 1. 
 
 
Keresőszavak:

Írjon véleményt