Olasz est a szarvasi Újváros Bisztróban

Újváros Bisztró Szarvas

A szarvasi Újváros Bisztró a Holt-Körös partján, a Bolza-kastéllyal szemben található, melynek építése – miként az Arborétum megálmodása is – a grófi Bolza család érdeme, akik eredetileg Lombardiából származtak. Az évszázadok során a német, osztrák és magyar kultúrákkal gazdagították az olasz hagyományokat hazánkban. Az újvárosi olasz est alkalmával tisztelgünk történelmi örökségünk, valamint városunk patrónái olasz gyökerei előtt, melyek együttesen a mai napig hatással vannak bisztrónk koncepciójára és környezetére.

 

Ez alkalommal séfjeik az észak-olasz konyhából merítenek ihletet, melynek jellemzője, hogy többet használ vajat, mint az olívaolajat, valamint a hidegebb klíma miatt jellemzőbbek a friss tészták és a német ihletésű burgonyagombóc, a gnocchi.

 

Ezen az áprilisi péntek estén a vendégek megkóstolhatják a lombárd térség legkedveltebb húsételét, a nyúlcombragut, melyhez polenta dukál. De ízelítőt kaphatnak a világ legjobb minőségű szarvasgombájából is, minként a tradicionális észak-olasz minestrone levesből, valamint a focaccia névre keresztelt élesztős laposkenyérből is kerül majd tányérukra.

 

Az est tematikáját a budapesti Barside koktélbár vezető bartendere, Diego Rastellá olasz koktélkülönlegességekkel spékeli meg. Az elmaradhatatlan olasz klubzene, na meg bisztró hangulata szinte átrepít majd bennünket az olasz városok utcáira és éjszakáiba, miközben a környezet adta panoráma és az autentikus ételek által tisztelettel adózunk az olasz tradícióknak.

 

5 fogásos olasz menüsoruk:

Előétel: Marha carpaccio, kakukkfű, konfitált salottahagyma, sült kapribogyó

Leves: ÚB Minestore, szezonális zöldségek, parmezán, bazsalikom

Első főétel: Gnocchi, fehér szarvasgomba, fürjtojás,

Második főétel: Nyúlcombragu, polenta, fenyőmag

Desszert: Tiramisu

Időpont: 2023. április 21-én pénteken 18:00-21:30-ig

Merüljünk el együtt a lombárdi gasztronómia különlegességeiben olasz zene kíséretében, és persze újvárosi légkörben.

Az újvárosi olasz est ára: 19.000 Ft, amely tartalmazza a vendégváró falatokat és 5 fogásos menüsort. A számla végösszegéhez +10% szervizdíj kerül felszámításra.

 

Az eseményen való részvétel asztalfoglaláshoz kötött.

+36 20 440 4444

https://ujvaros-bisztro.hu/esemeny-jelentkezes/

Írjon véleményt