Spanyol életérzés a közeledben!

Vicky Barcelona

Vicky Barcelona a hely, ahol az ízek, a hangulat és a vendégszeretet találkozik

Budapesten számos remek étterem található, ha a spanyol életérzésre vágyunk. Az egyik ilyen hely a Vicky Barcelona, mely már 7 éve egy igazi mediterrángyöngyszem a városban. Ez a különleges étterem a spanyol, a katalán fúziós konyha és a vibráló hangulat találkozása, ahol sosem lesz két ugyanolyan estéd!

 

 

A Vicky Barcelona elhelyezkedése miatt kiváló választás mindazok számára, akik imádják a magyar főváros hétvégi lüktetését. Az étterem a belvár szívében található, így könnyen megközelíthető a város bármely pontjáról. Enteriőrje hangulatos és modern, melyet a mediterrán stílus és a modern dizájn elemei inspiráltak. Az elegáns étkezőtér és a barátságos környezet a tökéletes helyszínt teremt meg egy romantikus vacsorához vagy egy féktelen baráti összejövetelhez egyaránt.

A tulajdonos Daniel Berenson azzal a céllal hozta létre, hogy egy olyan helyet teremtsen, ahol a magyarok és a turisták együtt tudják élvezni az ételeket és italokat, majd közösen mulatni hajnalig. Ennek szellemében ahogy lassan belemegyünk az éjszaka, a hangerő felmegy, a fények pedig sejtelemesre simulnak. A konyha 11-kor bezár, így ezután a falhoz kerülnek az asztalok, az étterem pedig tánctérré alakul, ahol vérpezsdítő spanyol zene szól. Amennyiben őszinte szerelmesei vagytok táncnak, szerdánként is érdemes idelátogatni, ugyanis hol kétórás flamenco show-al, hol élő gitárzenével várják a vendégeket.  (ilyen nincsen csak volt régebben!!)

 

 

Egy kicsi innen, egy kicsi onnan

A Vicky Barcelona fúziós konyhája igazi kulináris élményt nyújt. Mára már szakítottak a kezdetben kizárólag spanyol ételek tálalásával és inkább a különböző országok ikonikus fogásait fordítják le spanyolra, melyeket igyekeznek mindig friss és autentikus alapanyagokból elkészíteni. Így lehet például az egyik legnépszerűbb ételük a hamburguesa, mely egy marhahúsos miniburger, ananásszal és hagymalekvárral turbózva. Én a magam részéről imádom az egyre trendibbé váló „sharing is caring” – koncepciót, mely már nem csak a mediterrán konyhák körül hódít, így sokkal több dolgot lehet egyszerre megkóstolni, ahelyett, hogy egy „nagyot” ennénk. Itt jelenleg 20-25 mennyei kis ételből lehet választani, melyek közül szintén nagy kedvenc a hidegválogatás, spanyol sonkával, sajttal és persze olívabogyóval. Elmaradhatatlan a croquetas is, mely szintén kap egy kis csavart és madársalátával, kecskesajttal, valamint fügével érkezik. Aki pedig egy valódi különlegességre vágyik, az vesse rá magát az endívia toronyra! Ez a fenséges finomság feketecseresznyés vinagrettbe csavart endívialevelekből áll, melyhez kecskesajt, kandírozott pekándió és eperlekvár csatlakozik – egyszerűen eszméletlen. Az ételeket egyébként a sok törzsvendég miatt 1-2 havonta cserélik a visszajelzéseknek megfelelően, így attól nem kell tartanod, hogy itt ráunsz az étlapra!

 

 

Borban az igazság

Mit sem érne egy spanyol étterem, spanyol borok nélkül, igaz? Igaz! Ezt pontosan tudja Boros Dávid ügyvezető is, aki maga is sok-sok órát töltött már a pult mögött, így a borok és koktélok tekintetében is biztosra megy. Olyannyira, hogy kizárólag spanyol pincék tételeit tartják, sőt! A vörösborok között megtalálható, a világhírű focista, Andrés Iniesta családi borászatának egyike is (Corazón loco Selection). Aki esetleg inkább koktélozna, annak sem kell a szomszédba mennie, mert rengeteg különleges signiture ital közül választhat, amiből a legizgalmasabb talán a Picnic, ugyanis a rum, a gyömbérsör, a menta és eper mellé áfonyalekvárt is tesznek, ami szerintem még a sokat látott ivott budapesti éjszakában edzett versenyzőket is meglepheti.

Az étterem szakértő személyzete figyelmes és barátságos, kéthetente tartanak számukra képzéseket, hogy a vendégek maradéktalan kényelmét és elégedettségét biztosítsák.

Ha szeretnéd megtapasztalni a spanyol konyha varázslatát, és egy felejthetetlen estére vágysz, ne késlekedj tovább, mert a Vicky Barcelona mindig izgalmas és változatos élményekkel várja vendégeit. (Figyelem! A személyzet nagyrésze külföldi, így előfordulhat, hogy a foglaláskor vagy a rendelés leadásakor szükséged lesz a nyelvtudásra.)

 

Cím: 1072 Budapest, Dob utca 16.

Facebook: Vicky Barcelona 

 

Írjon véleményt