Bicsár Attila receptje – Lecsó
videós recept!
Hozzávalók (4 személyre)
-
10 db tv.paprika
-
4 db paradicsom
-
2 nagyobb fej vöröshagyma
-
4 nagyobb gerezd fokhagyma
-
4 tk fűszerpaprika
-
1 kk őrölt kömény
-
1 szál kolbász
-
100 g szalonna
-
1 db hegyes erős paprika ( opcionális )
-
Só
Elkészítés :
-
A paprikákat kicsumázzuk, alaposan átöblítjük. Először hosszában kettévágjuk. Az ereket kivágjuk, majd tovább daraboljuk.
-
A paradicsomokat 10-15 mp-re forrásban lévő vízbe mártjuk. A héját lehúzzuk, erre már nem lesz szükségünk. A paradicsomokat nagyobb kockákra vágjuk.
-
A vöröshagymákat megpucoljuk, kettévágjuk, vékonyan felszeleteljük.
-
A fokhagymát apróra vágjuk.
-
A kolbász bőrét lehúzzuk, majd felszeleteljük.
-
A szalonnát kockákra vágjuk.
-
Egy edénybe tesszük a szalonnát és a kolbászt és közepes hőfokon kipirítjuk a bennük levő zsiradékot. Majd a szalonnát, kolbászt kiszedjük egy tányérra és papírtörlő segítségével felitatjuk a még bennük maradó zsírt.
-
Az edényben visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a vöröshagymát, fokhagymát. Pirulás után kevés vizet öntünk rá, hogy alaposan megpuhuljon. Mikor a víz elpárolgott és a hagyma újra elkezdett pirulni, rászórjuk a fűszerpaprikát. Ismét egy kevés vizet öntünk rá. Rászórjuk a köményt is, majd hozzáadjuk a darabolt paprikát. Sózzuk. Nem főzzük teljesen puhára, kb. 12-15 perc, közepesnél kicsit erősebb lángon.
-
A végén adjuk csak hozzá a paradicsomot. Forraljuk még 2 percet és le is zárhatjuk a lángot.
-
Tálaláskor a tetejére szórjuk a pirított kolbászt, szalonnát. Aki szereti, vághat rá erős paprikát.
Séf tipp:
Lehetőség szerint, használjunk házias ízesítésű, enyhén füstölt szalonnát és kolbászt.
A sárga TV paprikán kívül főzhetünk még bele 1-1 kápia vagy kierezett zöldpaprikát is.
web: Bicsár Attila
Instagram: Bicsár Attila
Facebook: Bicsár Attila
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra