Bicsár Attila konyhája – Lecsó

Bicsár Attila Lecsó

Bicsár Attila receptje – Lecsó 

videós recept! 

 

Hozzávalók (4 személyre)

  • 10 db tv.paprika

  • 4 db paradicsom

  • 2 nagyobb fej vöröshagyma

  • 4 nagyobb gerezd fokhagyma

  • 4 tk fűszerpaprika

  • 1 kk őrölt kömény

  • 1 szál kolbász

  • 100 g szalonna

  • 1 db hegyes erős paprika ( opcionális )

 

 

Elkészítés : 

  1. A paprikákat kicsumázzuk, alaposan átöblítjük. Először hosszában kettévágjuk. Az ereket kivágjuk, majd tovább daraboljuk.

  2. A paradicsomokat 10-15 mp-re forrásban lévő vízbe mártjuk. A héját lehúzzuk, erre már nem lesz szükségünk. A paradicsomokat nagyobb kockákra vágjuk.

  3. A vöröshagymákat megpucoljuk, kettévágjuk, vékonyan felszeleteljük.

  4. A fokhagymát apróra vágjuk.

  5. A kolbász bőrét lehúzzuk, majd felszeleteljük.

  6. A szalonnát kockákra vágjuk.

  7. Egy edénybe tesszük a szalonnát és a kolbászt és közepes hőfokon kipirítjuk a bennük levő zsiradékot. Majd a szalonnát, kolbászt kiszedjük egy tányérra és papírtörlő segítségével felitatjuk a még bennük maradó zsírt.

  8. Az edényben visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a vöröshagymát, fokhagymát. Pirulás után kevés vizet öntünk rá, hogy alaposan megpuhuljon. Mikor a víz elpárolgott és a hagyma újra elkezdett pirulni, rászórjuk a fűszerpaprikát. Ismét egy kevés vizet öntünk rá. Rászórjuk a köményt is, majd hozzáadjuk a darabolt paprikát. Sózzuk. Nem főzzük teljesen puhára, kb. 12-15 perc, közepesnél kicsit erősebb lángon.

  9. A végén adjuk csak hozzá a paradicsomot. Forraljuk még 2 percet és le is zárhatjuk a lángot.

  10. Tálaláskor a tetejére szórjuk a pirított kolbászt, szalonnát. Aki szereti, vághat rá erős paprikát.

 

Séf tipp:

Lehetőség szerint, használjunk házias ízesítésű, enyhén füstölt szalonnát és kolbászt.

A sárga TV paprikán kívül főzhetünk még bele 1-1 kápia vagy kierezett zöldpaprikát is. 

 

 

web: Bicsár Attila 

Instagram: Bicsár Attila 

Facebook: Bicsár Attila 

Írjon véleményt