Megvan Budapest legjobb koktélja!

Flava Kitchen & More

A FLAVA Kitchen & More The Lion’s Tongue névre keresztelt koktélja lett a Budapest Cocktail Week 2023 nyertese.

A koktélok koncepciójának az idei évben a Lánchíd átadása és Budapest egyesítésének 150. évfordulója köré kellett épülnie, az egyhetes eseményen 30 bár és étterem alkotásait kóstolhatták meg az érdeklődők és a szakmai zsűri.

A The Lion’s Tongue névre keresztelt koktél Nagy Orsolya, a Flava bar menedzserének alkotása. A koktél három alkotóelemből épül fel, az alapját Eminente Reserva 7 Year Rum adja, a varázslatot pedig répa és jázmin teszi teljessé és macskanyelv díszíti. Az ötlet a Lánchíd oroszlánjaihoz, pontosabban az őket alkotó szobrászhoz, Marschalkó János Sámuelhez kapcsolódik. A hiedelem szerint az oroszlánoknak nem tervezett nyelvet, emiatt annyit gúnyolták, hogy a Dunába vetette magát. A legenda azonban nem igaz, az oroszlánoknak van nyelve, csak más szögből kell nézni.

„A Flava egy igazi belvárosi dzsungel, sok állatszobor rejtőzik a falaink között, azonban az oroszlán eddig hiányzott. Amikor megkaptuk a verseny kiírását és koncepcióját, rögtön az oroszlán jutott eszembe, és a szobrok hiányzó nyelvének története, hiszen így a koktéllal már oroszlán is akad a dzsungelünkben” – mesélte Nagy Orsolya bar manager a koktél ötletének születését.

„A koktél megalkotásánál azonnal tudtam, hogy valamilyen különleges, szokatlan elemet szeretnék belevinni. Az Eminente rum vaníliás, füstös-kávés-aszalt gyümölcsös ízvilága tökéletes harmóniát alkot a répa természetes édességével, ami nagyon jól működik süteményekben is. Ezt egészíti ki a jázmin parfümös könnyedsége. A répának köszönhető az élénk narancssárga szín, ami passzol a dzsungel hangulathoz, illetve ahogy a Flava ételeinél és koktéljainál, itt is meg szerettem volna mutatni a nemzetköziséget, a különleges alapanyagokat. Így találkozott a kubai rum, az európai sárgarépával és a kaukázusi jázminnal. A koronát pedig a magyar macskanyelv csokoládé adta, hiszen nagymacskáról beszélünk” – folytatta.

A győztes The Lion’s Tongue koktélt október 13-ától már mindenki megkóstolhatja a Flava állandó kínálatában.

(Fotók: FLAVA Kitchen & More)

 

Írjon véleményt