A Hugo’s autentikusabb, mint valaha

Hugo’s Budapest

Valamivel több mint egy éve nyitott meg az 5. kerületben aszínes, életörömöt sugárzó Hugo’s Mexican Bar & Kitchen.Most visszatértünk, hogy megnézzük, mi a helyzet azóta.

 

A hangulat biztosan a régi: bohókás, barátságos, melegséget, játékosságot és csibészséget sugall minden dekor, minden csempe, minden kolléga.

Szerencsére az ételekben sem tapasztaltunk túlságosan nagy változást. Természetesen egy kis kozmetikázás az étlapon elengedhetetlen olykor, így náluk is volt egy kisebb étlapváltás is, figyelembe véve a vendégek igényeit. „Egy kicsit próbáltunk még inkább az autentikus irányba visszakanyarodni, ugyanis a vendégek visszajelzéséből ez jött le, erre van igény. Eleinte nyilván mi is kísérleteztünk, feszegettük a határainkat, próbáltunk újítani, belevinni egy-két csavart a kínálatba, de rájöttünk, hogy jobb, ha visszatérünk az alapokhoz. Egy jó mexikói fogás úgy, ahogy a nagy könyvben meg van írva, nem kell több.”

 

 

Bővült azonban a quesadilla választék, illetve igyekeznek beépíteni a szezonalitást is a kínálatba, ami azért, valljuk be, egy kifejezetten autentikus mexikói étteremben nem annyira egyszerű feladat. Mégis sikerült megtalálniuk az arany középutat, a séf ajánlatába azért belecsempészik a szezonális alapanyagokat. Napi menüvel igaz próbálkoztak az elején, de érdeklődés hiányában azóta ez elmaradt, az à la carte-ra koncentrálnak – arra viszont nagy sikerrel.

 

 

Szintén klassz újdonság a nyitás óta, hogy bevezettek egy taco-napot. Keddenként változatosabb taco ajánlatokkal várják a Mexikói konyha szerelmeseit. És akkor lássuk a népszerű ételeket! Az egyik nagy kedvenc, nagyon bomba fogás a Ganado, egy pikáns marhahúsos quesadilla baconnel, amely egy kicsit a chili con carne ízvilágot idéz. A tulajdonos elárulta, aki eddig kóstolta, azt mondta, hogy csillagos tízes. A levesek közül a mole de olla örvend széles körben népszerűségnek. Ez egy gulyáslevesre hajazó, tradicionális mexikói leves, szintén enyhén pikáns, és tele van mindenféle jóval, igazi lélekmelengető, sűrű, forró és imádnivaló csemege. Előételeknél pedig természetesen a jalapeño a király, de nem a bundázott változat, hanem baconbe forgatva, krémsajttal.

 

 

A tequilaválaszték továbbra is elképesztően széles, de a koktélok is igen népszerűek. Az ünnepekre általában extra koktélokkal is készülnek, a halloween környéki szülinapi bulin például mókás, gumicukros-tequilás italokat kevert a kreatív bártender.

Mint mondják, lépésről lépésre fejlődnek, már alakulóban van a törzsközönség, egyre többen megismerik az éttermet, szinte mindenki célirányosan tér be, ezért esténként és hétvégén mindenképpen érdemes asztalt foglalni. Déltől este 11-ig vannak nyitva, és akár sporteseményeket is lehet nézni a kivetítőkön, ha valaki nem csak ebédelni, vacsorázni, koktélozni ülne be a Molnár utcai „Kismexikóba”.

 

 

Hugo’s Mexican Bar & Kitchen címe: Budapest, Molnár u. 26.

Facebook: Hugo’s Mexican Bar & Kitchen

 

Írjon véleményt