La’ Róna Bisztró és Borbár Kiskőrös

La’ Róna Bisztró és Borbár Kiskőrös

Tudunk egy bisztrót, Budapesttől nem is olyan messze, ahol biztosan Petőfi is törzsvendég lett volna, hiszen a szülővárosában, Kiskőrösön, 2023 augusztusában, megnyílt a La’ Róna Bisztró és Borbár, a térség egyik legsokszínűbb étterme. Nem csak a kreatív étel- és itallap, hanem a különböző közösségi események, kóstolók miatt is nagyon vonzó célpont az elmúlt időszakban, a helyiek és a turisták körében is.

 

A mezőgazdaságból érkezett tulajdonosi kör, először csak hobbiból vágott bele, ebbe az ‘ízgalmas’ projektbe, de hamar rájöttek, hogy ez egy lassan, de biztosan kibontakozó szerelem-projekt, ami tökéletesen passzol a családi vállalkozás többi ágához.
Szinte teljesen kész éttermet vehettek át múlt augusztusban: az alap berendezéseken kívűl, a díszeket, kiegészítőket és a nagy népszerűségnek örvendő gyereksarkot, viszont saját maguk alakították ki. Az étteremhez tartozik 4 kiadó szoba is, amiben 8 embert tudnak elszállásolni, bátran állítjuk, hogy tökéletes lehet egy gasztro hétvégéhez. A La’ Rónában teljesen megvalósul a ‘farm to table’ koncepció: a hús saját gazdaságból származik és igyekeznek minden más alapanyagot a térségből beszerezni, sőt, többször volt már olyan, hogy a kistermelők keresik fel a helyet a megtermelt alapanyagaikkal.

 

Az éttermet leginkább a francia- olasz ízek jellemzik, egy kis magyar csavarral, amolyan fine bisztró stílusban: az étlapot az a’ la carte menü, tésztalap, burgerlap mellett, tematikus menüsorok, estek színesítik, legyen szó egy Valentin- napi vacsoráról vagy akár egy steak estről. Óriási választék van tészta fronton: abszolút az olasz ízvilág jellemzi, házilag készítik Itália ikonikus ételét, mindenféle izgalmas szósszal, a séf által mesterien megalkotott valamilyen kis extra csavart belevéve.

 

A lila batáta gnocchit, ami nem mellesleg 3 féle grillsajttal érkezik (halloumi, kecskesajt és mozzarella), a krémes fetás mascarpone, az enyhén sós olajbogyó és az édes, ropogós diógrillázs teszi felejthetetlenné. A ‘Sípos tál’ névre hallgató kreáció alapja a tökéletesen elkészített szarvas bélszín, ropogós krusztával, trikolor krumplipürével, kacsamáj bonbonnal, erdei gombákkal, borsmártással- az étlap egyik ikonikus étele. Street food-ból sincs hiány a La’ Rónában: 7- féle francia stílusú burger (pl. tépett kacsacombos, bélszínes, libamájas) és 8 féle olasz pizza közül választhatunk. A vacsora tökéletes lezárásaként pedig nem hagyhattuk ki a mákos gubát- amit természetesen a séf újragondolt a maga módján: egy mákos piskótát készített a tejbe áztatott kifli helyett és pezsgőhabbal tálalta. Abszolút nem gyerekbarát desszert, de a felnőttektől emiatt még nem érkezett panasz. A szintén kreatív, ár- érték arányban verhetetlen heti menü (hétfőtől szombatig), és a tavasztól őszig tartó (péntek- vasárnap) reggelis időszak pedig hozzájárul ahhoz, hogy bármelyik napszakban és évszakban megtaláljuk a kedvünkrevaló ételt.
Az étterem alsó szintjén található a borbár, ami nem csak borkóstolóknak ad helyet: whiskey kóstolókat, színházi esteket is tartanak itt, de akár gyerekzsúrok, lánybúcsúk, film- és focimeccs nézős estéknek privát helyszíne lehet.

 

 

Ha pedig ennyi lehetőség nem lenne elég, még tudjak fokozni: az óriási, hangulatos terasz pedig a jó idő közeledtével, elég sok lehetőséget tartogat: kültéri mozi, babzsákos piknik és dj is helyet kapott a jövőbeni tervekben.
Bátran állíthatjuk, hogy a La’ Róna Bisztró és Borbár az a hely, ahol érdemes lehet eltölteni egy hétvégét, a gasztronómia szerelmeseinek, a fővárostól mindössze másfél órára: a zseniális bisztró, a környék nyújtotta kikapcsolódási lehetőségek (termál fürdő, múzeumok), a pihenés és a nyugalom biztosan egy még felkapottabb desztinációvá teszi ezt a helyet a közeljövőben.

 

cím:Petőfi Sándor út 8., Kiskőrös

Facebook: La’Róna Bisztró és Borbár

Írjon véleményt