TGI Friday’s története

TGI Friday’s

Minden jó helynek van egy története, ami vállán viszi az éttermet, akár évtizedeken és kontinenseken keresztül is. A TG Fridays magyarországi jelenléte is immár 24 évre tekint vissza, amerikai egységei pedig lassan hatvanévesek. De vajon milyen sztori húzódik meg e mögött a klasszikus amerikai ételeket kínáló étterem mögött?

 

Minden a stewardessekkel kezdődött

1965-öt írunk, amikor a TG Fridays atyja, Alan Stillmann megalapítja a korszak „Tinder”-eként is aposztrofálható helyet New Yorkban, egy bár formájában. A TG Fridays – mely a Thanks God of Friday szólásból kapta a nevét – tökéletes helyszín lett a fiatalok számára. Az ok teljesen kézenfekvő volt, a 1st Avenue és a 63. utca sarkán álló étterem környékén csinos stewardessek, titkárnők, szingli lányok laktak, akiknek nem nagyon volt lehetőségük sem egy randihelyre, sem egy koktélra. Kellett egy találkahely, ahol mindez adva van, ráadásul helyes fiúk állnak a bárpult mögött, és jó hangulatban szolgálják ki a péntek esti lazulás főszereplőit. Mindehhez kiváló koktélok és finom finger food falatkák társultak. A siker garantált volt.

 

Minden részlet egy történetet mesél

Nem kellett sokat várni ahhoz, hogy az étteremből láncolat legyen, a finger food falatkákat és az esti koktéllapot kiegészítette egy burgereket, steakeket felvonultató étlap. A berendezés szinte minden egységben egyforma lett, ezzel is hangsúlyozva a standard minőséget és megbízhatóságot. A TG Fridays piros-fehér csíkos logója, Tiffany lámpái, hajópadlója, a bár fölött lógó propellerje, a falra felhelyezett képei egytől egyik történeteket meséltek – akik ide jártak barátokra leltek, és lett egy törzshelyük, ahová esténként randira mehettek, később családosként pedig ízletes fogásokat fogyaszthattak. Ma bárhol járjunk a világban, ugyanez a hangulat fogad minket, kényelmes foteljeiben az amerikai bár- és étterem kultúra kiválóságait kóstolhatjuk meg.

 

 

 

Hazai kedvencek

Budapesten a 90-es évek végén, egészen pontosan 1999-ben nyílt meg az első egység a West Endben, melyet az Oktogonon található étterem követett. Az étlapon megtaláljuk a nagy kedvenceket, a Three for All előételt, mely tartalmazza a három örök kedvencet, a cheddar sajttal és pirított bacondarabkákkal töltött burgonyákat, a különleges olasz fűszerezésű rántott sajtrudakat és a csípős csirkeszárnyakat. Kihagyhatatlan a tökéletesen omlósra sült Fridays Signature Glazed Ribs oldalas, melyhez sültburgonyát és coleslaw salátát fogyaszthatunk. A burgerek rajongóinak egyedülálló whiskey alapú signature szósszal készül a burgereket kínálnak, számos változatban, feltétekkel, nagyobb és még nagyobb kiszerelésben.

 

 

 

Happy Hours és társai

Nem is gondolnánk, de a Happy Hour kifejezés és akciók épp a TG Fridays-től származnak, a nyitás óta ezzel csalogatják be az italozni vágyókat, ma pedig változatlan tartalommal, csütörtöktől vasárnapig, 16-18 óra között fogyaszthatunk koktélokat féláron mindkét budapesti étteremben. A különleges ajánlatok ebben nem merülnek ki, évszakhoz kapcsolódó szezonális ajánlatokkal, különleges koktél kínálattal várnak minket.

 

cím:Budapest, Oktogon tér 3. / Budapest, Váci út 1-3., WestEnd City Center 

Facebook: TGI Friday’s 

Web: TGI Friday’s 

 

Írjon véleményt