Mikor adják vissza a hipszterek a bárjainkat?- Amerikai éjszakák, szakállal vagy anélkül

A tengerentúlon már leáldozóban van, nálunk meg még talán gyökeret sem eresztett ez a szubkulturális közeg. Két intézményben azonban szinte kötelező lett a hipszter stílus. Az egyik ilyen az úgynevezett „barber shop”, vagyis borbély üzlet, a másik a bár. És ez utóbbi sorsa most minket sokkal jobban érdekel. Aki a trendeket diktálja Mind átéltük már,

Éjszakák és nappalok – Kocsis Lilla és a pult mögötti világ

Ha azt gondolnánk, hogy bártendernek lenni tipikusan férfi elfoglaltság, akkor erre Kocsis Lilla most alaposan rácáfol. Hiszen Budapest egyik legjobb, a világ 50 legjobb bárjába is beválasztott Boutiq’Bar egyik alapítója, sokáig Londonban kevert italokat a pult mögött. Legnagyobb küldetésüknek a kulturált italfogyasztás meghonosítását tekintik Magyarországon, ennek érdekében tanfolyamokat is indítanak mixereknek, baristáknak, a külföldön szerzett

A barackpálinka egyik legjobb helye – Koktélmesék Kocsis Lillával

Hogy jön össze a pálinka, egy afro-amerikai louiswillie-i bartender, egy könyv, amelyhez állítólag George Bush ükapja írt előszót és egy koktél? Tom Bullock nem az a fajta, akinek a neve divatos gasztrololdalak nyitóoldalán pörög. Már csak azért sem, mert 1872-ben született és bartenderi pályafutásának csúcsa a 10-es 20-as években volt. De ki volt ő és

A kubaiak is megirigyelnék a fiatal magyar szépség rumkoktélját

  Az első magyarországi Bacardi Legacy mixerverseny döntőjének egyik legfigyelemreméltóbb itala, az akkor még kezdő bártender, Bednárik Nikoletta újragondolt daiquirije lett. Lássuk, miből áll a La Musa! A daiquiri egy klasszikus rum koktél, amely lime-mal és cukorral készül fehér rumból. Ezt keverte újra Nikoletta, aki a nyolcvanas évek koktéljainak népszerű összetevőjét, a banánt csempészte vissza az