Étel & bor ajánló Kovács Antival

Kacsacomb lilakáposztával és krumplis knédlivel   Ez a fogás nem túl komplikált, borválasztás szempontjából mégis sok tényezőt kell figyelembe vennünk.   Az első tényező, maga a kacsa jellegzetes aromája. Ehhez igazodva, olyan bort válasszunk mellé, amely nem csak kellően karakteres, de megfelelően intenzív aromával is rendelkezik. Ez jöhet a különleges talajból (pl. vulkáni kőzetek), a kései

Heti Borajánló Kovács Antal Sommelier-vel 3. – Rubin Pince Dél-Balatoni Merlot “Peripheria” 2017

Rubin Pince Dél-Balatoni Merlot “Peripheria” 2017   “Amikor a Balaton partjáról köszön rád az ország egyik merlot-ja, az mekkora már?”   Így indítottam az egyik FB posztomat, s cserébe kaptam hideget-meleget a nyakamba, de rendesen. A félreértést valószínűleg az idézte elő, sokan “legjobbnak”, s nem az “egyik legjobbnak” olvasták a rövidke mondatot. Az előbbit nyilván nem

Heti Borajánló Kovács Antal sommelier-vel 2. – Zichy Birtok Tokaji Pezsgő “Zichy Anna” 2019

Zichy Birtok Tokaji Pezsgő “Zichy Anna” 2019   A második világháború előtt, Magyarország volt az egyik legjelentősebb európai pezsgő exportőr, s bizony fogyasztását illetően is előkelő helyet foglaltunk el a rangsorban. Akkoriban mindig találtunk alkalmat pezsgőfogyasztásra, s ha nem volt, akkor kreáltunk egyet. Majd, mind sok minden más, a pezsgő is kiment a divatból. Jelenleg