Budapesti mámor – Menő borbár-túrák szakszerű vezetéssel

Az összes magyar borrégió egy városba sűrítve – nem is kell ennél több a kíváncsi borturistának. Július 6-án, másodszorra rendezik meg a Budapest Borbár Túrát: száz pincészet vendégeskedik, közel harminc budapesti borbárnál, hogy megmutassák, mit tud a magyar bor.

A hegy megy Mohamedhez

Na igen, ha nem szeretnénk felmenni az összes hegyre, akkor elég csak július 6-án a nyakunkba venni Budapestet és végigjárni a programban szereplő borbárokat, s máris teljes képet alkothatunk a magyar borokról. Délután 4 és este 10 óra között a borkóstolás mellett a borbárokban, gasztronómiai élménnyel és zenével is várják a vendégeket, hogy még teljesebb legyen az élmény.
A korábban már megismert borok mellett a hangsúly idén az újdonságokon és a borászközösségeken lesz. Ennek keretében 4 pincészet mutatkozik be egyszerre Pannonhalmáról, míg Tarcalról kilenc. A borokat megkóstolva, a borászokat megismerve, kedvet kaphatunk akár egy egész hétvégés kirándulásra is, mondjuk Pannonhalmára, aminek során meglátogathatjuk az Apátságot, annak gyógynövényes kertjét, ebédelhetünk a Viator étteremben és persze felkereshetjük az itteni pincészeteket is (Apátsági, Cseri, Herold és Hangyál) egy alaposabb borkóstolásra.

És hogyan igazodjunk el a budapesti borbárok között? Az ImagineBudapest vezetett túrákat szervez erre az estére Budapest szerte, melyen olyan titkokra is fény derülhet, a főváros és a bor kapcsolatában, amire eddig nem is számíthattunk. A vezetett túrákon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ha már borozunk, tehetjük ezt ezúttal kíváncsian, tanulva, lassan és nyitottan:)

 

Keresőszavak:

Írjon véleményt