37 éves a Pierrot étterem

Pierrot Ètterem 2019

Miközben a Budai várban sétálgatsz, szembe találod magad egy igazán kitűnő étteremmel, mely 37 éve már, hogy a Zsidai családhoz tartozik. A patinás étterem kifinomult ételkínálatot és széles borválasztékot biztosít, melyet a 13. századbeli falak között kóstolhatsz.

A PIERROT ÉTTEREM fantasztikus séfje Lutz Lajos, akinek a különleges ételek készítése a szenvedélye és mindig mennyei ízeket alkot. Az étteremben a klasszikus ételeket emeli egy újabb magas szintre.

Vegyük sorba, hogy ebben az étteremben mégis milyen ételsort van lehetőség kóstolni!

Előételként a SZENT JAKAB KAGYLÓT, bodzás paradicsommal és yuzu kaviárt ajánlom a figyelmetekbe.

Sokan nem tudják, de a kagylót pici só oldatban megmossák, jeges vízben hűtik, lemossák, majd szárítják. A frissen szedett színes paradicsomokhoz lime bodza szörpöt kínálnak, melyet naranccsal érlelnek és végül a paradicsomot marinálják ebben a lében.

Igazán frissítő és különleges a hűs JOGHURTOS UBORKA LEVES MARINÁLT LAZACCAL, melyben joghurt,foghagyma, kapor, lime, citrom és tejföl van össze turmixolva, extraként citrom kaviárral.

Elképesztően finom íz kombinációt alkot az egyik főétel a ROPOGÓS GYÖNGYTYÚK COMB, málnás sült paprika mártással és a roppanós piacos zöldségekkel. A sült paprika komoly előkészületet igényel, hiszen a sült salottahagyma, afriss mála, a stölt fűszer paprika 2-3 napig érlelődik, majd jusban, azaz pecsenyelében négy-öt féle húst 24 órán át főznek, leszűrik, majd hideg vajon krémesítik. A gyöngytyúk combot sóoldatban szuvidálják és végül vajon sütik az ide látogatók részére.

Az étkezés csak a desszerttel lehet teljes, akár a különleges MARACUJÁS PANNA COTTÁVAL, kis joghurt fagyival ésfriss eper raguval, mely a vendégek nagy kedvence.

A Pierrot családi és céges rendezvények és esküvők tökéletes helyszíne is, az igazán kifinomult ételeivel, ital választékával, belső tereivel és az ódon történelmi falaival körülölelt kertjével.

 

Írjon véleményt