Miközben a Budai várban sétálgatsz, szembe találod magad egy igazán kitűnő étteremmel, mely 37 éve már, hogy a Zsidai családhoz tartozik. A patinás étterem kifinomult ételkínálatot és széles borválasztékot biztosít, melyet a 13. századbeli falak között kóstolhatsz.
A PIERROT ÉTTEREM fantasztikus séfje Lutz Lajos, akinek a különleges ételek készítése a szenvedélye és mindig mennyei ízeket alkot. Az étteremben a klasszikus ételeket emeli egy újabb magas szintre.
Vegyük sorba, hogy ebben az étteremben mégis milyen ételsort van lehetőség kóstolni!
Előételként a SZENT JAKAB KAGYLÓT, bodzás paradicsommal és yuzu kaviárt ajánlom a figyelmetekbe.
Sokan nem tudják, de a kagylót pici só oldatban megmossák, jeges vízben hűtik, lemossák, majd szárítják. A frissen szedett színes paradicsomokhoz lime bodza szörpöt kínálnak, melyet naranccsal érlelnek és végül a paradicsomot marinálják ebben a lében.
Igazán frissítő és különleges a hűs JOGHURTOS UBORKA LEVES MARINÁLT LAZACCAL, melyben joghurt,foghagyma, kapor, lime, citrom és tejföl van össze turmixolva, extraként citrom kaviárral.
Elképesztően finom íz kombinációt alkot az egyik főétel a ROPOGÓS GYÖNGYTYÚK COMB, málnás sült paprika mártással és a roppanós piacos zöldségekkel. A sült paprika komoly előkészületet igényel, hiszen a sült salottahagyma, afriss mála, a füstölt fűszer paprika 2-3 napig érlelődik, majd jusban, azaz pecsenyelében négy-öt féle húst 24 órán át főznek, leszűrik, majd hideg vajon krémesítik. A gyöngytyúk combot sóoldatban szuvidálják és végül vajon sütik az ide látogatók részére.
Az étkezés csak a desszerttel lehet teljes, akár a különleges MARACUJÁS PANNA COTTÁVAL, kis joghurt fagyival ésfriss eper raguval, mely a vendégek nagy kedvence.
A Pierrot családi és céges rendezvények és esküvők tökéletes helyszíne is, az igazán kifinomult ételeivel, ital választékával, belső tereivel és az ódon történelmi falaival körülölelt kertjével.
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra