Érezd magad jól és egyél egy jót! avagy az Input sztori

Bacsa Gábor Chef / Input Kitchen & Bar

Már amikor beléptem az ajtón, elfogott egy nagyon különleges érzés, ami egyszerre volt nyugodt, laza és felszabadult. Mindenki mosolygott, kedvesen köszöntött, érdeklődött. Nagyon jó volt az első benyomásom, ami valljuk be őszintén nemcsak a szerelemben nagyon fontos. A hely egyik tulajdonosával, Ritával és a chéffel, Bacsa Gáborral beszélgettem.

 

 

Hogyan is indult az Input Kitchen & Bar ?

– Nagyon érdekes és izgalmas a kezdet. Tulajdonképpen egyszerűen szembe jött velünk a lehetőség, és olyan természetesen alakult minden. Mindig is sokat utaztunk, és nagyon szerettük az olyan éttermeket, ahol minden szempontból jól éreztük magunkat. Ezért egy olyan helyet szerettünk volna létrehozni mi is, ahol vendégnek érezheti magát aki beül, és boldogan, elégedetten távozik, miután jól lakott a finom ételekkel. Innen indult az alapkoncepciónk. Az Input pedig úgy jött, hogy mi a jövő tavasszal kinyitó másik éttermünknek, a QQRIQ-nak vettük meg az örökös bérleti jogát, és ahogy tettünk-vettünk, kávézgattunk itt szemben, észrevettük, hogy ez a hely kiadó. Annyira megtetszett nekünk első látásra az utcára néző nagy ablakaival, hogy felhívtuk Ipacs Gézát, aki a QQRIQ-t is tervezi nekünk, hogy nézze meg, szerinte milyen ez a hely, érdemes-e belevágni, mit lehet belőle kihozni. Az ő neve ma már fogalom, az ország egyik legkeresettebb grafikusa, akinek olyan ikonikus vendéglátóhelyek fűződnek a nevéhez, mint az Anyukám mondta, az És Bisztro, vagy a Cirkusz, jelenleg pedig éppen Amerikában tervezi egy étterem arculatát. Ő is látott benne fantáziát, ezért nem volt kérdés, döntöttünk, és teljesen szabad kezet adtunk neki a tervezésben és kivitelezésben. Annyit kértünk csak, hogy olyan vendéglátóhelyet alakítson ki, hogy bárki be tudjon jönni, fiatal is és idősebb is, ne legyen merev, ne legyen feszengős, legyen egy kicsit romkocsmás, de mégse. Úgy látom nagyon jól sikerült Géza tervezése, mert magáért beszél a hangulat.

A graffitik hogyan jöttek?

– Géza kitalálta, hogy legyen a hely neve „Input”-, étel ital bevitelre, -és ebből indultunk ki. Ez a hangulat, ez az érzés, ez a szlogen jelenik meg mindenhol, a graffitik sokaságában, amiket Basqiuat stílusa jellemzi, de mégis teljesen egyedi. Saját jogdíjas grafikákat kapott az Input, büszkén mondhatjuk el, hogy bár még csak most leszünk két évesek, a vizilovat, a kuytát, a gyűrűsfarkú makit, ami nem csupán a falon lóg, de a teraszunkon a napfénytetőn is visszaköszön,  már most rengetegen felismerik, és a turisták is állandóan megállnak fényképezni. Nagyon szerettünk volna egy igazi vendégélményt nyújtani a hozzánk betérőknek, azt akartuk, ha valaki nálunk eszik, akkor a ne csak az ételre, hanem a kedves és segítőkész vendéglátásra is emlékezzen. Boldogan állítom, hogy ez sikerült, valóban egyedi érzést adunk a vendégeinknek. Egy brandet, egy „inputérzést” alakítottunk ki a csapatunkkal, ami az egész helyet körbe lengi a saját designunkkal készült termékeink segítségével. Nálunk nincsenek standard dolgok, minden a mi világunk apró kis részletei, és ezek mind azt képviselik, hogy érezd jól magad. Ahogy itt ülünk, érezhető az, hogy mindenki a helyén van, nagyon jó csapatmunka zajlik, és árad a szeretet is.

Van, akit már névről is ismernek a felszolgálók ! Ezt hogyan tudtátok ilyen rövid idő alatt kialakítani?

Nagyon ritka manapság ez…

– Ez volt a nagy célunk. Hogy egy ilyen barátságos, vendégszerető helyet hozzunk létre. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan embert találtunk meg a séfünk, Bacsa Gábor személyében, akire büszkék vagyunk. Ez itt teljesen az ő konyhája egyébként. A csapatot is úgy válogattuk össze, hogy szeressenek itt dolgozni, szeressék a vendégeket és az egész miliőt, amit képvisel az Input. Itt mindenki egy csapatként dolgozik azért, hogy mindenki jól érezze magát. Nagyon fontos nekünk, hogy a vendégek és az itt dolgozók is felszabadultak legyenek, együtt is. Mintha barátok között lenne az ember, azt igyekszünk visszaadni.

Viszonylag új hely vagytok itt a Ráday utcában. Mi alapján alakítottátok ki az étlapot? 

Az étlap folyamatosan változik, követjük a szezonalitásokat, kéthetente mindig van séf ajánlat. Napközben van ebéd menünk, mert rengeteg körülöttünk az irodaház, de sok törzsvendégünk annyira imádja, hogy nálunk ehet egy jó főzeléket, hogy már Budáról is átjönnek hozzánk ebédelni is. A menü mellett nagyon ínycsiklandó a többi étel kínálat is.

Mi az alap, amiből építkeztek? 

Nagyon fontos, hogy friss alapanyagokból dolgozunk. Semmi sincs előre elkészítve, nincs semmi félig megfőzve. Mindent mi magunk csinálunk itt, helyben. Így előfordul az is, hogy van, hogy már az adott héten el kell kezdeni a következő heti menü húsainak az előkészítését is, miközben dübörög a napi konyha. Nekünk nagyon fontos, hogy igazán friss és finom ételeket adjunka vendégeinknek, ezért erre különösen nagy hangsúlyt fektetünk. Jelenleg négyféle hamburgerünk van, amiben fontos volt, hogy legyen vegetáriánus a basic hamburger mellett, ami egy kecskesajtos hamburger, valamint természetesen mindenféleképpen szerettünk volna saját signature hamburgert is, ami tükrözi az inputérzést. Így van saját, Input hamburgerünk is, ami teljesen egyedi. A többi fogásnál is figyeltünk az alapanyagok szezonalitására, a minőségi elkészítésre, és szerettünk volna minden vendégünknek kedvezni, így vannak nemzetközi és magyar konyha remekei is az étlapon. A hely szinte folyamatosan telt házzal dübörög, egyre több a külföldi vendég is. Ha egy igazán szeretetteljes légkörre és igazán finom ebédre, vacsorára vágysz, érdemes betérni az Inputba, mert tényleg olyan érzésed lesz, mintha egy jó barátod főzött volna neked személyesen, és a vendégszeretetét élveznéd. Laza hely, mégis minőségi.

Input Kitchen & Bár címe: 1092 Budapest, Ráday u. 30

Input Kitchen & Bar facebook

Írjon véleményt