Bicsár Attila séf receptje!
Sütőtök krémleves csicseriborsóval, mentával ( minden mentes )
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: 2/5
1 db sütőtök (kanadai)
1 db vöröshagyma
1 doboz csicseriborsó konzerv
1 kk. vörös curry paszta
2 dl kókusztej
Só
Olíva olaj
Előkészítés
A tököt félbe vágjuk, kereszt írányban. A felső egyenes, mag nélküli részét meghámozzuk, apróbb darabokra vágjuk. Az alsó, kerek részét kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, meghámozzuk és cikkekre vágjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk.
A csicseriborsót vízzel leöblítjuk, ha szükséges sózzuk.
Elkészítés
A cikkekre vágott sütőtököt kevés olíva olajjal, sóval összeforgatjuk. Tűzálló tálba tesszük egyenletesen elosztva. Sütőben puhára sütjük. 180 C 30-35 perc.
Kevés olajon megpároljuk a hagymát, rátesszük a darabolt, nyers sütőtököt, sózzuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Puhára főzzük.
Mikor elkészült, belekeverjük a megsütött tök cikkeket. Hozzáadjuk a curry pasztát kókusz tejet és simára turmixoljuk. Mégegyszer felforraljuk, ha szükséges sózzuk.
Csicseriborsóval és mentával tálaljuk.
Séf tipp
1.Curry paszta helyett használhatunk sárga curry port is.
2.Turmixolás előtt tegyünk félre a tök főzőlevéből. Ha túl sűrű lenne a turmixolás után, evvel a lével tudjuk higítani. Így biztos, hogy betudjuk állítani a kívánt leves sűrűséget.
3. Pár csepp lime lé nagyon jól passzol a sütők ízéhez.
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra