Sütőtök krémleves csicseriborsóval, mentával ( minden mentes )

Bicsár Attila séf receptje

Bicsár Attila séf receptje!

Sütőtök krémleves csicseriborsóval, mentával ( minden mentes )

 

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi fok: 2/5

 

1 db sütőtök (kanadai)

1 db vöröshagyma

1 doboz csicseriborsó konzerv

1 kk. vörös curry paszta

2 dl kókusztej

Olíva olaj

Előkészítés

A tököt félbe vágjuk, kereszt írányban. A felső egyenes, mag nélküli részét meghámozzuk, apróbb darabokra vágjuk. Az alsó, kerek  részét kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, meghámozzuk és cikkekre vágjuk.

A vöröshagymát felaprítjuk.

A csicseriborsót vízzel leöblítjuk, ha szükséges sózzuk.

Elkészítés

A cikkekre vágott sütőtököt kevés olíva olajjal, sóval összeforgatjuk. Tűzálló tálba tesszük egyenletesen elosztva. Sütőben puhára sütjük. 180 C 30-35 perc.

Kevés olajon megpároljuk a hagymát, rátesszük a darabolt, nyers sütőtököt, sózzuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Puhára főzzük.

Mikor elkészült, belekeverjük a megsütött tök cikkeket. Hozzáadjuk a curry pasztát kókusz tejet és simára turmixoljuk.  Mégegyszer felforraljuk, ha szükséges sózzuk.

Csicseriborsóval és mentával tálaljuk.

Séf tipp

1.Curry paszta helyett használhatunk sárga curry port is.

2.Turmixolás előtt tegyünk félre a tök főzőlevéből. Ha túl sűrű lenne a turmixolás után, evvel a lével tudjuk higítani. Így biztos, hogy betudjuk állítani a kívánt leves sűrűséget.

3. Pár csepp lime lé nagyon jól passzol a sütők ízéhez.

Írjon véleményt