Pizza és hambi helyett vegán szuperkajával vár a Kálvin téri Ropogó

Ropogó

Ma már nem kell minden gyorsétkezdében felesleges kalóriákkal tömni magunkat: a belvárosiak is egyre jobban értékelik, ha a pizza és a hamburger helyett igazi superfood kerül a tányérjukra. Erre ad lehetőséget a Múzeum körúti Ropogó, ahol válogatott vegán finomságokkal találkozhatunk. Weltner András tulajdonossal beszélgettünk.

 

Hogyan kezdtetek el vendéglátással foglalkozni?

Én Veszprémről érkeztem, és lépésről lépésre tanultam bele a szakmába: eddig 5 évet töltöttem el Budapesten, ami alatt elsősorban borokkal foglalkoztam. Üzletvezető voltam  korábban a Bazilikánál a 075-nél, illetve a Gellért téren a Palacknál is.  Megfogalmazódott bennünk, hogy egyre nagyobb igény van a fast casual típusú vendéglátásra. Egy olyan helyet képzeltünk el, ahol minőségi alapanyagokból prezentáljuk az ételeket és az italokat is, de az utóbbiak közül nem az alkoholon van a hangsúly. Ráadásul egyszerre két étteremmel indultunk el, hiszen Biatorbágyon, a Premier Outletben is van egy Ropogó.

 

 

Miért éppen a vegán vonalat választottátok?

Érzékeltük, hogy egyre nagyobb teret nyer majd a veganizmus: Amerikában évente megduplázódik azoknak a száma, akik átállnak a vegán étkezésre, és mint tudjuk, idővel nálunk is átveszik ezeket a tengerentúli trendeket. A lokáció sem véletlen, hiszen elsősorban az irodai dolgozókat, egyetemistákat, turistákat szeretnénk megszólítani, akik hangsúlyt fektetnek az egészséges étkezésre. A Ropogó ötlete már 2020 januárjában megszületett, ám ekkor sajnos a covid keresztbetett a megvalósításnak. Végül 2021-ben tudtunk elindulni, először csak kiszállításra, ami nagyon jó tanulóidőszak volt számunkra. Szerencsére csatlakozott hozzánk egy kreatív séf is, aki összefogja a helyet, és hamar megtaláltuk vele a közös nevezőt.

 

 

Milyen ételek mennek nálatok a legjobban?

Mi abból indultunk ki, hogy a magyaroknak kötelező valamilyen rántott dolog, ez majdnem mindenki szívéhez közel áll – de azért igyekeztünk csavarni ezen kicsit, hogy mégse a klasszikusat kapják, ezért panko morzsával és egy saját összetételű zabpelyhes panírral dolgozunk. Jól megy a krumplisalátánk is, dijoni mustárral, mézzel, kecskesajttal, friss spenóttal és snidlinggel a tetején. Kicsit könnyedebb, jobban emészthető a mangós madársalátánk, de van quinoás sali is pak choi-jal, gránátalmával, tahini pasztával, fekete szezámmaggal, citrommal és naranccsal. Igazi superfood, ami teljes mértékben megfelel a mai trendeknek. Üdítőkből is természetközelibb, nem agyoncukrozott választékot kínálunk, mostanra már elég széles a paletta.

 

 

Mivel pótoljátok a húst?

Van egyébként nálunk csirke is, de a sütés során nem keverednek az állati és növényi anyagok. Alapvetően házi szejtánnal dolgozunk, ami egy vegán húshelyettesítő. Ki kellett kísérleteznünk, hogy lehet a legfinomabban elkészíteni, mert nem mindenütt csinálják meg jól, de szerencsére a mi tálalásunkban a vendégek is szeretik.

 

Hogy alakul nálatok a forgalom?

Szerencsére nagyon sokan visszajárnak, vannak, akik hetente többször is. Az online felületeinken is látjuk az újrarendelők arányát. Sokan örülnek, hogy végre van egy hely, ahol nem csak pizzát, tésztát és hamburgert lehet enni, hanem van alternatíva, és egészségtudatosabban étkezhetnek! A Kálvinon minden nap nyitva vagyunk 11-től 9-ig, a biatorbágyi éttermünk este 8-ig, emellett pedig megtalálnak minket a Wolton, Bolt Foodon és a Netpincéren is.

Ropogó címe:1053 Budapest, Múzeum körút 41.

Facebook: Ropogó

Web: Ropogó

Írjon véleményt