“Legyen a Dobayban Budán”

Dobay cukrászda

Megnyitotta második cukrászdáját Dobay Horváth-kert – Cukrászda és Pékség néven a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező Budapest Party Service Kft. Az első Dobay Cukrászda szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt Halásztelken tárta ki kapuját, amivel egy húszéves álma valósult meg a tulajdonosoknak, Semsei Rudolfnak és feleségének, Dobay Eszternek. Buda legújabb és legtrendibb cukrászdájában a hagyományos és házias ízek egy csipetnyi francia eleganciával párosulnak.

 

 

Dobay Horváth-kert – Cukrászda és Pékség néven nyitotta meg második cukrászdáját az I. kerületi Horváth-kertben december 1-én a VakVarjú Étteremcsaládot is magában foglaló Budapest Party Service cégcsoport. Az ünnepélyes megnyitón Semsei Rudolf, a Budapest Party Service Kft. ügyvezető igazgatója, a VakVarjú éttermek és a Dobay cukrászda társtulajdonosa, valamint felesége, Dobay Eszter, a cukrászda névadója és társtulajdonosa köszöntötte a vendégeket.

„A Horváth-kert egy igazi kis ékszerdoboza Krisztinavárosnak. A hely szerelem volt első látásra, egy hangulatos kis oázis a forgalmas Krisztina körút mellett. Beleszerettem zöldellő fáiba és Déryné szobrába, amely nemcsak arra emlékeztet, hogy ehhez a földdarabhoz jelentős színház- és zenetörténeti emlékek fűződnek, hanem hogy a színházhoz egykor kertvendéglő csatlakozott. Ezt a hajdani szívélyes és jó hangulatú vendéglátástamiről a ’40-es években egy dal is született Legyen a Horváth-kertben Budán címmelszeretnénk megidézni a Dobay Horváth-kert Cukrászda és Pékségünkkel, ahol a VakVarjú éttermekhez hasonlóan a jóízű finomságokat elérhető áron kínáljuk. Az első Dobay Cukrászda megnyitásával Halásztelken egy húszéves álmunk vált valóra, amely álmot most a Horváth-kert pavilonjában megnyitott új cukrászdánkkal álmodjuk tovább, s amit jelentős átalakítás után vehettek birtokukba a budaiak” – mondta a megnyitón Semsei Rudolf.

 

 

Elmondása szerint már a VakVarjú éttermek megnyitása előtt szerettek volna egy Dobay Cukrászdát nyitni. Aztán az élet elsodorta őket az álmuktól, az éttermek és a Budapest PartyService Kft. került a gondolkodás középpontjába, de egyre inkább égetően fontosnak érezék, hogy a Budapest PartyService rendezvényeire a süteményeket is saját üzemben készíthessék. Tavaly nyáron egy cukrász- és pékműhelyt alakítottak ki Csepelen, ahol azóta is folyamatosan fejlesztik a Dobay sütiket, és hamar elkezdték keresni a második cukrászdájuk otthonát is.

„A Dobay Horváth-kertet egy meghitt kis találkozópontjává kívánjuk tenni Budának, ahol a finom kávék, latték, házias sütik, torták, és a vadkovászból készült pékáruk mellett egy kicsit beszélgetni is lehet, de a mindig friss pékárut és cukrásztermékeket természetesen el is lehet vinni. A halászteleki Dobay Cukrászdához képest újdonság napi ebédmenünk, a meleg leves után szendvicset vagy süteményt kínálunk vendégeinknek” – mondta Semsei Rudolf.

 

 

Dobay Eszter, a cukrászda névadója kiemelte, hogy cukrásztermékeikhez és pékáruikhoz kizárólag minőségi és természetes alapanyagokat használnak fel, a jövőben pedig folyamatosan szeretnének kóstolókat tartani Vendégeik bevonásával, hogy a budaiak számára legfinomabb ízeket tudják belevarázsolni termékeikbe. Eszter azt is elmondta, hogy komoly felelősséget érez minden szelet sütemény iránt, hiszen a cukrászda névadójaként ezeket vele azonosítják a vendégek. Ezért is végezte el az első Dobay Cukrászda megnyitásával párhuzamosan a cukrásztanfolyamot,kollégáival együtt immár saját kezűleg süti minden nap a friss süteményeket.

A megnyitó a cukrászda ünnepélyes megszentelésével ért véget Tampu-Ababei József, a Budapest-Krisztinavárosi Havas Boldogasszony Plébánia plébánosa jóvoltából. A vendégek ezután ízlelhették meg a Dobay Horváth-kert Cukrászda és Pékség szeretettel sütött cukrásztermékeit, vadkovásszal készült péksüteményeit és kenyereit.

 

Facebook: Dobay Horváth-kert Cukrászda és Pékség 

cím: Budapest, Krisztina krt. 38. 

Írjon véleményt