Őrületes street food show Angliában

Még egy olyan kis városkában is, mint Bath, indőnként felpörög az élet, például amikor izgalmas gasztro programokra látogathatunk el. Szeptember harmadik hétvégéjén egy szuper mini-street food fesztivál várta a helyieket és a turistákat egyaránt. Még az időjárás is, rendkívül szokatlan módon, nekünk kedvezett a gyönyörű, cider-kortyolgatásra tökéletes napos idővel.

Felpörög a város

Maga a rendezvény, ami sajnos csak egy napos volt, a látogatók számára díjtalan és egy egészen különleges helyszínen, a történelmi kincsként elismert és államilag regisztrált Queen téren került megrendezésre. A tér egy mesébe illő kis parkra hasonlított, ahol a kiállítók az kis bódéjukból vagy az igazi food truck-okból szolgálták ki a vidáman mulató vendégeket. A szétszórtan elhelyezett, hosszú, sok férőhelyes asztalok közös étkezésre, ismerkedésre buzdították a jelen lévőket, aminek célja a közösségépítés és egy igazi street food “ünnep” kialakítása volt. A hangulatot pedig csak tovább fokozták a felváltva játszó környékbeli bandák és zenészek.

Fotó: Laczó Lilla

Fotó: Laczó Lilla

Helyi és kézműves

Ez a két kulcsszó, ami minden kiállítóra igaz volt, ezen kívül viszont nem igazán lehetett senkit egy kategóriába sorolni a másikkal. Ugyanis a szivárvány összes színének megfelelő paletta tárult elénk az étel és ital választékot tekintve. Skóttól elkezdve a marokkóin át a mexikói ételekig bármit kóstolhattunk, illetve a hús imádóknak, a vegáknak és a vegánoknak egyaránt kedvezett a felhozatal. A BBQ smoker az ínycsiklandó illatával, a tradicionális mac’n’cheese makaróni gourmet verziója a szuper tálalásával, míg a mezze tál összetevői a gyönyörű színeikkel csábították a vendégeket. Ez utóbbiról pedig azt is elmondhatom, hogy szuper volt. Különösen a mezze mellé kért padlizsánból, piros paprikából, spenótból, kecskesajtból és édesburgonyából készített lepény nyerte el a tetszésemet, ami nem csak különleges, de isteni is volt. Kísérőnek pedig a helyi kézműves sörökből és ciderekből, valamint a gin “palota” ezerféle gin választékából és koktéljából lehetett válogatni.

Írjon véleményt