Black Cab Burger –a hamburgerező, ahol a vendégek egy morzsát sem hagynak a tálcán.

Black Cab Burger 2019

Mindig is szerette a hamburgereket, és lenyűgözték az amerikai filmek ikonikus hamburgerezői. Évekig dolgozott a tengerentúlon, élete legjobb burgerét pedig egy amerikai őslakos séf készítette neki abban a washingtoni hotelben, ahol dolgozott. Akkor még nem tudta, hogy egyszer saját hamburgerezője lesz, ahol a vendégek az utolsó morzsát is felszedegetik a tálcáról. – Tóth Józseffel, a Black Cab Burger tulajdonosával beszélgettünk.

Miért pont hamburgerezőt nyitottál?

Amikor fiatalon megnéztem a Grease című filmet, nagy hatással volt rám az a jelenet, ahol a szereplők beülnek egy tipikus amerikai hamburgerezőbe és falják a burgereket.

Úgy tudom volt alkalmad kipróbálni ilyen ikonikus amerikai helyeket

Hat évet dolgoztam éttermekben Angliában, Ausztráliában és Amerikában. A legjobb hamburgereket egyébként a washingtoni Fairmont Hotelben ettem, amikor ott dolgoztam. Összehaverkodtam a séffel, aki egy nagyon jó humorú indián fickó volt, és mindig olyan burgert csinált nekem, amilyet csak kértem.

Amikor visszajöttél Európába, újra Londonban helyezkedtél el, előkelő éttermekben kaptál munkát. Tudatosan választottál helyet, vagy csak szerencsés voltál?

Mindig úgy csináltam, hogy vettem egy restaurant guide-ot, kinéztem a legjobb csillagos helyeket, és szó szerint végigjártam őket. Megkerestem a menedzsert, odaadtam az önéletrajzomat, behívtak egy próbaebédre vagy próbavacsorára, és gyorsan kiderült, hogy megkapom-e az állást vagy sem.

Milyen tapasztalatokkal gyarapodtál külföldön?

Amikor Washingtonban dolgoztam az Oval Roomban, és a Fairmont Hotel éttermében megtanultam mi kell ahhoz, hogy valami csúcs helynek számítson. Emellett ez a sok tengerentúli tapasztalat arra is jó volt, hogy miután visszatértem Londonba, első osztályú éttermekben kaphattam munkát.

Hol kezdtél dolgozni?

Egyszer bementem egy próbaebédre egy helyre, de nem vettek fel, és csak később értettem meg az okát. Pár hónappal később csörgött a telefonom, a menedzser hívott, hogy most nyílik a Cipriani és szeretné, ha én lennék az egyik főpincér.  Már nyitás előtt két héttel elkezdődött a tanulási folyamat, hogy minden készen álljon. Az első naptól kezdve teltház volt, itt tanultam meg igazán, hogy kell egy éttermet a csúcsra vinni és ott is tartani.

Mikor nyitottad meg az első Black Cabet?

Mindig is imádtam a hamburgert, és nem volt olyan hely itthon, ahol igazán jót ehettem volna. Húsz éves korom óta naponta leülök kb 15 percre, hogy befelé figyeljek, meditáljak, és miután hazaköltöztem, napról napra erősödött az a vízió, hogy kell nyitnom egy saját hamburgerezőt. Végül 2011-ben sikerült megvalósítanom ezt az álmot és megnyitotta kapuit a Black Cab.

Miért ezt a nevet választottad?

Volt egy hely Londonban, egy lakókocsi a Chelsea Bridge déli oldalán, ahol mindig rengeteg black cab parkolt, mert ott ettek a sofőrök.

Egyedül indítottad el a vállalkozást?

Egy gyerekkori barátommal vágtunk bele, én álltam a rostlapnál, ő a pultban. Minden nap dolgoztunk és olyan nagy volt a forgalmunk, hogy egy egész csapatot fel kellett vennünk, hogy bírjuk a tempót. Az ajtón kívül is állt sokszor a sor.

Ezek szerint nagyon tetszett az embereknek…

Számunkra az a legjobb visszajelzés, hogy a tálcák 95 százaléka morzsa nélkül kerül vissza, még a kipotyogotthagymadarabkákat is megeszik a vendégek.

Melyik a legnépszerűbb hamburgeretek?

Az volt az eredeti koncepció, hogy a vendég állítsa össze a saját hamburgerét, de ez valamiért nem jött be a hazai közönségnek, csak a külföldieknek, úgyhogy feltettünk az étlapra összeállított hamburgereket is. Talán a legnépszerűbb a cabbie burger, de mindegyiket nagyon szeretik, és a hot dogról, valamint a jó minőségű sültkrumpliról is nagyon jók a visszajelzések.

 

Black Cab Burger:  Budapest, Mester utca 46.

                                                       Rákóczi út 19.

 

Írjon véleményt