Zöldborsófőzelék mentával, liszt nélkül – Bicsár Attila séf sorozata

Bicsár Attila séf

Tedd különlegessé és egészségessé a menzák klasszikusát!

 

Nehézségi fok: 1/5

Elkészítési idő: 30 perc

 

Hozzávalók (4 személyre)

•900 g zöldborsó

•40 g vaj

•200 g tej

•200 g tejszín

•víz

•2 szál mentalevél

•2 szál petrezselyemlevél

•só, frissen őrölt bors

•4 db tojás

•1 liter víz

•3 ek ecet (10%-os)

•Só

 

Elkészítés

  1. A zöldborsót egy edénybe helyezzük. Ráöntjük a tejet, tejszínt és annyi vizet, amennyi éppen ellepi a zöldborsót.

     2. Sózuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vajat is.

     3. Forrástól számítva kb. 15 percig főzzük közepes lángon. Egy zöldborsószemet kiveszünk, ha könnyen széttudjuk nyomni az újjunkkal, akkor ne főzzük tovább. 

    4. A tűzről levéve egy botmixer segítségével kb. az 1/10 részét elturmixoljuk. A tűzre visszatéve mégegyszer felforraljuk.

    5. Közben összevágjuk a menta és petrezselyemlevelet, nem kell túl apróra vágni. Majd hozzákeverjük a főzelékhez.

    6. A vizet felforraljuk az ecettel.  Mielőtt beleütjük a tojásokat, kanál segítségével megkeverjük a vizet, hogy mozgásban legyen.

    7. Miután beletettük a tojást a vízbe, hagyjuk, hogy a fehérje körülvegye a sárgáját.

    8. Kb. 2 percig főzzük, majd óvatosan, egy merőkanál segítségével kiemeljük a vízből.

 

 

Séf Tipp

A ZÖLDBORSÓ FŐZÉSI IDEJE FAJTÁNKÉNT ELTÉRŐ LEHET. TÖBBSZÖR ELLENŐRIZZÜK KÉSZÍTÉS KÖZBEN. FIGYELJÜNK ARRA, HA SOKÁIG FŐZZÜK A BORSÓT, KISSÉ VISSZAKEMÉNYEDHET.

HA FRISS FŰSZERNÖVÉNYEKET HASZNÁLUNK, MINDIG A LEGVÉGÉN TEGYÜK HOZZÁ AZ ÉTELHEZ. ÍGY JOBBAN MEGŐRZI A SZÍNÉT ÉS AZ ÍZÉT.

Instagram: Bicsár Attila 

Írjon véleményt