A szivárványon túl – Megnyílt a St. Andrea Wine & Skybar

A St. Andrea név régóta ismert azok körében, akik szeretik a jó ételeket és italokat, az egerszalóki borászaton túl, jó ideje működik Barna Ádám séf vezetésével Budapesten az azonos nevet viselő éttermük is, amely az idei Michelin-kalauz térképére is felkerült. Legújabb dobásuk keretében pedig arra vállalkoztak, hogy a város egyik legmenőbb épületének tetején nyissanak bárt. A Váci utca 1. nemcsak a város szívében helyezkedik el és a világörökség részét képezi, hanem a bár szempontjából lényeges, hogy a tetejéről a kilátás is elképesztő. 

A felhők felett

Láthatóan jól átgondolt a koncepció, a bár fedett részének köszönhetően nyáron hűvösben, télen pedig melegben élvezhetjük a Bazilika kupolájának vagy a Budapest Eye látványát, míg a kellemes nyári estéken a szabad levegőn, kényelmes fotelekben szürcsölgethetjük az Aperol Spritzünket, koktélunkat, na meg persze  a hely zászlóshajóinak számító borokat. Ezekből egyes tételeket kizárólag itt, az éttermükben és a pincészetben van lehetőségünk megkóstolni, csakúgy, mint az általuk készített pezsgőket.

Fotó: Budai Zsanett

Barfood és design

A kilátáson kívül a mindenképpen említést érdemel a design is. Ugyan sötét, de inkább melegebb színekkel dolgoztak, amit az üvegfelületek és növények tökéletesen megtörnek és barátságossá tesznek, az összhatás – a kilátással együtt – pedig komplex élményt nyújt.

Az italokon túl az ételek minőségéről pedig itt is Barna Ádám és csapata gondoskodik, és a Bajcsy-Zsilinszky úton található éttermükhöz hasonlóan itt sem kell félnünk, hogy a csalódni fogunk. A Váci utcai Skybarban a hangsúly sokkal inkább az italokon van, ami abból is látszik, hogy az ételek között találunk apróbb, könnyű fogásokat, ami kifejezetten kényelmes azokon a borozgatós vagy koktélozgatós estéken, amikor még akkora a hőség, hogy alig van étvágyunk, de néhány falat mégis jól esne. A tisztességes barfoodot egyébként is kötelezővé kellene tenni mindenhol, nem mindenki vágyik ilyenkor például burgerre.  

Fotó: Budai Zsanett

Adott tehát a szuper lokáció, a jó borok és egy igazán jó csapat, így már látatlanban is úgy tűnt, hogy itt nehéz lesz hibát találni. A gyanúm szerencsére be is igazolódott, sőt alaposan túl is teljesítette a várakozásaimat, mert a fentieken túl, egy olyan hellyel gazdagodott Budapest, ahol tényleg jó lenni, munka után vagy hétvégén lazítani, ne adj’ isten gyönyörködni a város tetejéről a naplementében. A nem fröccsteraszos árakért pedig nem is fröccsteraszos élményt kapunk.

Keresőszavak:

Írjon véleményt