A híres Pad Thai ihlette ezt az ételt, ami ráadásul vegán is egyben!
Nehézségi fok: 2/5
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók (4 személyre)
•200 g shiitake gomba
•4 db közepes cukkini
•4 szál újhagyma
•6 gerezd fokhagyma
•200 g mungóbabcsíra
•2 db lime
•80 g pirított, sótlan mogyoró
•2 ek szójaszósz
•1 kávéskanál chili szósz
•Szezámolaj és étolaj a sütéshez
•Só
•Friss koriander (opcionális)
Előkészítés
1. A gombákat átöblítjük, szárát levágjuk, ezt nem használjuk fel, mert kemény, fás. A kalapját felszeleteljük.
2. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk. A zöld részét külön tesszük. A fokhagymát szintén felaprítjuk.
3. A cukkiniből bordázott zöldséghámozóval spagetti formájú csíkokat szeletelünk.
Elkészítés
1. Forró serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk először a gombát, majd hozzákeverjük a hagymákat. Ízesítjük szójaszósszal, chilivel.
2. Ráhelyezzük a cukinni spagettit, melyet épp csak átmelegítünk, ügyelve arra, hogy roppanós maradjon.
3. Végül hozzáadjuk a csírát, mogyorót, az újhagyma zöld részét.
4. Meglocsoljuk lime-mal. Ha szükséges, sózzuk.
5. Aki szereti, használhat hozzá friss koriandert is.
Séf Tipp
HA INTENZÍV GOMBA ÍZT SZERETNÉNK KAPNI, MINDIG FORRÓ SERPENYŐBEN KEZDJÜK A PIRÍTÁST ÉS SÓT IS CSAK KÉSŐBB HASZNÁLJUNK A GOMBA MAGAS VÍZTARTALMA MIATT.
Bicsar Attila weboldala :
Facebook: Bicsár Attila
Instagram: Bicsár Attila
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra