Cukkini spagetti shiitake gombával – Bicsár Attila séf sorozata

Bicsár Attila séf

A híres Pad Thai ihlette ezt az ételt, ami ráadásul vegán is egyben!

 

Nehézségi fok: 2/5

Elkészítési idő: 30 perc

 

Hozzávalók (4 személyre)

•200 g shiitake gomba

•4 db közepes cukkini

•4 szál újhagyma

•6 gerezd fokhagyma

•200 g mungóbabcsíra

•2 db lime

•80 g pirított, sótlan mogyoró

•2 ek szójaszósz

•1 kávéskanál chili szósz

•Szezámolaj és étolaj a sütéshez

•Só

•Friss koriander (opcionális)

 

 

Előkészítés

1. A gombákat átöblítjük, szárát levágjuk, ezt nem használjuk fel, mert kemény, fás. A kalapját felszeleteljük.

2. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk. A zöld részét külön tesszük. A fokhagymát szintén felaprítjuk.

3. A cukkiniből bordázott zöldséghámozóval spagetti formájú csíkokat szeletelünk.

 

Elkészítés

1. Forró serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk először a gombát, majd hozzákeverjük a hagymákat. Ízesítjük szójaszósszal, chilivel.

2. Ráhelyezzük a cukinni spagettit, melyet épp csak átmelegítünk, ügyelve arra, hogy roppanós maradjon.

3. Végül hozzáadjuk a csírát, mogyorót, az újhagyma zöld részét.

4. Meglocsoljuk lime-mal. Ha szükséges, sózzuk.

5. Aki szereti, használhat hozzá friss koriandert is.

 

 

Séf Tipp

HA INTENZÍV GOMBA ÍZT SZERETNÉNK KAPNI, MINDIG FORRÓ SERPENYŐBEN KEZDJÜK A PIRÍTÁST ÉS SÓT IS CSAK KÉSŐBB HASZNÁLJUNK A GOMBA MAGAS VÍZTARTALMA MIATT.

 

Bicsar Attila weboldala :

Facebook: Bicsár Attila

Instagram: Bicsár Attila 

 

Írjon véleményt